DERVİŞOĞLU’NDAN “EMEKLİ AYLIĞI” TEPKİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, en düşük emekli aylığı üzerinden iktidara tepki gösterdi.

DERVİŞOĞLU’NDAN “EMEKLİ AYLIĞI” TEPKİSİ
Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, en düşük emekli aylığı üzerinden iktidara tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Bu, emekliye idam fermanıdır. Bu, emekliye öl demektir. Bu, emekliye yaşama demektir.

Bu, emekliye barınma, ısınma demektir.” dedi. En düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerektiğini tekrarlayan Dervişoğlu “Hepinize yazıklar olsun” diye seslendi.

Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını paylaşarak emeklilerin içinde bulunduğu duruma işaret eden Dervişoğlu, “Bu rakamlar hayatta kalma rakamlarıdır; bu rakamlar yediğinden içtiğinden arttırıp yatırım yapmanın değil, 2024 yılı için hayatta kalma mevcudu koruyabilme rakamlarıdır.
Peki, hayatın gerçeklerine ilişkin rakamlar böyle iken, saray beyleri ile Vergimatik Mehmet ve elbette şürekaları neyi tartışmaktadır? 10 bin lira olan en düşük emekli aylığı aynı mı kalsın 12 bin lira mı olsun. Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlar. Bu, emekliye idam fermanıdır.
Bu, emekliye öl demektir. Bu, emekliye yaşama demektir. Bu, emekliye barınma, ısınma demektir. Yıllardır haykırıyoruz en düşük emekli maaşı asgari ücretten az olmamalıdır diye. Yazıklar olsun hepinize” değerlendirmesini yaptı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.