DERVİŞOĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Dervişoğlu, “Erken seçim gündeme geldiğinde, adı üstünde, hemen seçimin gündeme getirilmesi lazım. Türkiye’de böyle bir siyasi vasat var mı yok mu, bunu değerlendirmek durumundayız.

DERVİŞOĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

İLKGUN HABER – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi.

Görüşmede İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan ve İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy da yer aldı.

Genel Başkanlar görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Erken seçim tartışmalarına ilişkin Dervişoğlu, “Erken seçim gündeme geldiğinde, adı üstünde, hemen seçimin gündeme getirilmesi lazım. Türkiye’de böyle bir siyasi vasat var mı yok mu, bunu değerlendirmek durumundayız.

Siyasi partiler erken seçim istiyorlar ise ben buradan açıkça ilan ediyorum. Hemen seçim olacaksa İYİ Parti olarak bu seçime dair hazırlıklarımıza başladık. Ama bu bir spekülatif amaçla kullanılıyor, ‘Bugün gündeme getirelim, 2.5 sene sonra yaparız’ türünden bir yaklaşım içeriyorsa, tarafımızdan bakıldığında bunun kabul edilebilir bir yanı yok” dedi.