Dijitalleşmede KOBİ’lerin Gözünü Korkutan Maliyetler

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “KOBİ’ler mutlaka dijitalleşmeli. Firmalar bunu gerçekleştirirken de arka planda yazılımlarla şirketlerini yönetmek durumundalar.

Dijitalleşmede KOBİ’lerin Gözünü Korkutan Maliyetler
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

KOBİ’lerin hızla dijitalleşmesi gerektiğinin altını çizen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “KOBİ’ler mutlaka dijitalleşmeli. Firmalar bunu gerçekleştirirken de arka planda yazılımlarla şirketlerini yönetmek durumundalar.

Burada da önümüze ERP ve CRM yazılımları çıkıyor. ERP yazılımları kurumsal kaynak planlama ve CRM yazılımları ise müşteri ilişkileri yönetimi yazılımları.

İşletmeler bu yazılımları ne kadar çok sistemlerine ve departmanlarına entegre ederlerse verimlilik düzeylerini o düzeyde artırıyorlar. Birçok adım tek çatı altında toplanmış oluyor. İşletmeler de bunu görüyor ve verimlilikleri artıyor. Bu anlamda dijitalleşme KOBİ’lerimizin verimliliğinin artması ve şu andaki çağımızda bulunduğumuz ekonomik ortama ayak uydurabilmeleri için olmazsa olmaz bir adım.

Bu nedenle dijitalleşmeye devam derken, devletin yaptığı desteklerin ve teşviklerin mutlaka takip edilmesi gerektiğini öneriyorum. “dedi.