GENÇLER UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE BULUŞTU

20’den fazla ülkeden yüzlerce öğrenci yaz tatillerini verimli geçirmek için Uzay Kampı Türkiye’yi tercih etti.

Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

Bulgaristan, Çin, Filipinler, Fransa, İngiltere, İspanya, Polonya, Romanya, Yunanistan, İtalya ve ABD’nin de aralarında 20’den fazla ülkeden yüzlerce öğrenci yaz tatillerini verimli geçirmek için Uzay Kampı Türkiye’yi tercih etti.

Türkiye’den ve yurt dışından gelen çocuklar, Uzay Kampı Türkiye’de sunulan Türkçe ve İngilizce kamplarda buluşarak uzay teknolojileri alanında eğitim alırlarken aynı zamanda küresel arkadaşlıklar kurdular.

Eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunan kampta unutulmaz anlar yaşandı. Türkiye’de ilk kez Uzay Kampı Türkiye’de sunulan ve NASA’nın 2030’lu yıllar için planladığı insanlı Ay uçuşlarının canlandırıldığı “Aurora Uzay Aracı ile Uçuş Görevi Simülatörünü” kullanan katılımcılar heyecan verici bir uzay uçuşu simülasyonu yaşadılar.

İspanya’da bulunan CONSERJERIA DE EDUCATION okullarından katılım gösteren öğrencilere rehberlik eden öğretmen, kamptaki eğitimle ilgili şunları söyledi:
“Her şey çok uygulamalı. Sıradan sınıf derslerine hiç benzemiyor. Bu, son derece heyecan verici, tatmin edici ve motive edici.”

Uluslararası Arkadaşlık Programına Yoğun İlgi

Uzay Kampı Türkiye ve Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) iş birliğiyle düzenlenen ve E-Pal Haftası olarak bilinen Galaktik Yaz Kampı Programına 9 ülkeden 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı. E-Pal haftasına özel düzenlenen bilim fuarında yıl boyunca çalıştıkları projelerini paylaşan katılımcılar; Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi aracılığıyla gerçekleştirdikleri profesyonel telsiz bağlantısıyla telsizlerle nasıl iletişim kurulduğunu uygulamalı olarak öğrendiler.

Misafir Konuşmacılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Fabrizio Pinto’nun özel konuşmacı olarak katıldığı 30 Haziran- 6 Temmuz haftasında, katılımcılar, “Güneş Yelkenleri ve Uzay Araştırmalarındaki Olağanüstü Potansiyelleri” konulu sunumunu dinleme imkânı buldular.

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığında (TUSAŞ) görev yapan mühendisler misafir konuşmacı olarak katıldıkları oturumlarda öğrenci ve öğretmenlere Türk Havacılık Uzay Sanayiinin Uzay Sistemleri Çalışmaları ve Uydular, Haberleşme ve Yer Gözlem Uyduları başlıklarında sunumlar yapıp soruları cevapladılar.

Yeni Eğitim-Öğretim Dönem Kayıtları Başladı

Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte fen derslerini destekleyen iki günlük programlar sunmaya başlayacak kampa ön kayıtlar şimdiden başladı.