Gümüş’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletimizin zaferlerle dolu şanlı tarihine vurgu yaparak, büyük Türk-İslam şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım!” dizelerine atıfta bulundu.

Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Yeniden Refah Partisi (YRP) Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, milletimizin zaferlerle dolu şanlı tarihine vurgu yaparak, büyük Türk-İslam şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım!” dizelerine atıfta bulundu.

Başkan Gümüş, mesajında şunları kaydetti:

“Tarih 30 Ağustos 1922… Bu tarih, hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin, vatanını korumak adına yedi düvele karşı sergilediği birlik ve beraberlikle tarihe yeni bir zafer daha yazdığı gündür. Aziz milletimiz, Sultan Alparslan’ın emaneti olan bu vatan topraklarını, Malazgirt Zaferi’nden bugüne dek koruma azmi ve kararlılığıyla savunmuş, düşmanlarını Anadolu’nun bağrında boğmuştur.

1922’de de bu durum değişmemiş, milletimiz, tarihte eşine az rastlanan bir direnişle düşmanlarını yenmiş, Sultan Alparslan’ın ‘Sizlere öyle bir vatan aldım ki ebediyyen sizin olacaktır’ sözüne layık bir şekilde vatanını müdafaa etmiştir. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü olarak tarihteki yerini almıştır.

Bugün, Doğu Akdeniz’de ve Ortadoğu’da ülkemizin haklarını ve menfaatlerini tehdit eden güçler ve terör örgütleri, 30 Ağustos Zaferi’ni iyi okumalı, bu milletin gücünü ve iradesini iyi anlamalıdır. Zira, arkalarında olduklarını sandıkları yedi düvel, 30 Ağustos 1922’de uğradıkları ağır hezimetin ardından kendilerini bile kurtaramamışken, onları hiç kurtaramayacaktır.

Bu vesile ile aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, bu büyük zaferi bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”