Gürer: “Engellilerin sorunları çözülmelidir”

Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engellilerin sorunlarının ve beklentilerinin karşılanmasını istedi. Gürer, “Engelli yurttaşlarımızın kamuda işe alım kotasının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılması, engellilerin çalışma yaşamında yer alıp sosyalleşmelerine de yol açacaktır.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Engellilerin, özellikle hastanelerde olmak üzere, sağlıkla ilgili sorunlarının öncelikle çözülmesi sağlanmalıdır. Protez, tekerlekli sandalye, baston, biyonik kulak pili gibi enflasyonla ciddi artış gösteren ihtiyaçlar için gerekli destekler sağlanmalıdır. Zihinsel engelliler için evde bakımda, aile fertlerinin gelir düzeyine göre sosyal güvence sağlanmalıdır.” diye konuştu.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “ÖTV muafiyetli araç alımlarında üst sınırın 5 yıl olarak devam etmesi ve ağır engellilerin araçlarını yakınlarının kullanabilmesi, ayrıca ÖTV muafiyetli araçların belirli kişilerce kullanılmasına ve engelli park kartı uygulamasına yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.” dedi.

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ ALIMLARININ SÜRESİ 5 YIL OLARAK DEVAM ETMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli bireylerin ÖTV muafiyetli araç alım sınırının 5 yıl olarak devam etmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Engelli bireylerin bizzat kendilerinin kullandığı otomobillerde, araçların beşinci yılından itibaren arıza yapmaya başlaması sıkça rastlanan bir durumdur. Bu arızalar, engelli bireyler için büyük zorluklar yaratmakta ve günlük yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. Araç arızası ile uğraşmanın engelli bireyler için zahmetli olduğu unutulmamalıdır, Bu nedenle, engelli bireylerin ÖTV muafiyetli araç alımının beş yıllık bir süre ile düzenlenmesi bu bağlamda düşünülmelidir” dedi.

SUİSTİMALLERE KARŞI DENETİMLER ARTIRILMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Engellilere tanınan ayrıcalıkları kullanarak alınan araçları kullanacak kişiler taleplere uygun planlanmalı ve uygulanmalıdır. Engelli bireyin ve bu kişilerin bilgileri, Emniyet tarafından verilen engelli araç park kartı’na kaydedilmeli ve bu kart aracın görünür bir yerinde bulundurulmalıdır. Engelli park alanlarında araç park etmek için bu kartlar kullanılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.