Gürses Vargül toprağa verildi

Temmuz ayı Adana basını açısından üzücü geçti. Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir’in ardından Temmuz’un son günü gazeteci Gürses Vargül’ü yitirdik.

Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

(HABER MERKEZİ) – Adana bir çınarını daha sonsuzluğa uğurladı. Temmuz ayı Adana basını açısından üzücü geçti. Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir’in ardından Temmuz’un son günü gazeteci Gürses Vargül’ü yitirdik.

Uzun yıllar TRT Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü yapan, gazeteci GÜRSES VARGÜL 31 Temmuz Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

78 yaşında 2 çocuk babası olan VARGÜL;  1973 yılında TRT’de kameraman olarak başladığı gazetecilikte daha sonra Dünya Gazetesi’nde temsilcilik yaptı. Sonrasında da TRT Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü’nden emekli olmuştu.

Bir süredir rahatsız olan Gürses Vargül’ün iyi bir insan, örnek bir kişilik ve başarılı bir gazeteci olduğunu ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir; “TRT Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü görevini başarıyla yürüttüğü yıllarda, özellikle Adana basınının gelişimine de katkı koyan, güleryüzü ve davudi sesiyle, hoş sohbetiyle hepimizin sevip saydığı bir ağabeyimizdi. Ailesi başta olmak üzere, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Cenaze törenine; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir,ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Serin; ÇGC önceki dönem başkanlarından Taner Ünal, ÇGC kurucu üyelerinden A.Vahap Ünkat, TRT Çukurova Bölge Haber Müdürlüğü çalışanları ile ailesi katıldı.