Hitit, TezJet ile BDT Bölgesinde Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Altı kıtada büyümesini sürdüren Hitit, BDT bölgesindeki yeni Partneri TezJet ile iş ortaklığını resmen başlattı.

Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-
(HABER MERKEZİ) – Havayolu ve seyahat teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Hitit, TezJet ile kurduğu yeni iş ortaklığı sayesinde Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesindeki faaliyetlerini genişletiyor. On yılı aşkın süredir tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Kırgız Cumhuriyeti’nin önde gelen havayolu şirketi TezJet, Hitit’in sunduğu son teknolojiyi kullanarak operasyonlarına başladı.
 
Bişkek – İstanbul – Altı kıtada büyümesini sürdüren Hitit, BDT bölgesindeki yeni Partneri TezJet ile iş ortaklığını resmen başlattı. Rekor sayılabilecek hızlı bir geçiş ve implementasyon sürecinin ardından operasyonlarına başlayan TezJet, Hitit’in yolcu hizmetleri sistemi alanındaki yazılım çözümleri sayesinde havayolunun dijital dönüşümü yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Rezervasyon ve Yolcu Hizmetleri için Crane PAX’ı kullanmayı tercih eden TezJet, bu sayede çok yönlü yolcu hizmetleri oluşturma, tasarlama, dağıtma ve sunma kabiliyetine erişti. Bu kapsamlı web tabanlı havayolu rezervasyon sistemi; envanter yönetimi, fiyatlandırma, pazarlama araçları, merkezi rezervasyonlar (CRC), çevrimiçi / mobil rezervasyonlar ve biletleme, acente dağıtımı gibi daha birçok hizmeti de içinde barındırıyor.
Bunun yanı sıra Hitit, rezervasyon sistemi altyapısını, internet rezervasyon motoru ve mobil uygulama ile entegre ederek TezJet yolcularına konforlu ve teknolojik açıdan gelişmiş uçuş yönetimi deneyimi sunuyor.
Yolcu hizmetlerine ek olarak, 85 ülkede 700’den fazla havalimanında faaliyet gösteren Hitit’in kalkış kontrol sistemi ile ağırlık ve denge çözümleri, TezJet’in havalimanı operasyonlarının sorunsuz ve verimli olmasını sağlayacak.
Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, TezJet ile yapılan Partnerliğin şirketin uzun yıllardır faaliyet gösterdiği Kırgız Cumhuriyeti ve BDT’deki varlığını güçlendirdiğini belirtti. Karaağaç sözlerine şöyle devam etti: “Kırgızistan’ın havacılık sektörüne önemli katkılarda bulunan TezJet gibi önde gelen bir havayolu şirketinin teknoloji sağlayıcısı olmak bizler için büyük bir onur. İlk değerlendirmelerimiz sırasında, yolcu hizmetleri süreçlerindeki açıkları tespit ederek gelişmiş PSS çözümlerimiz ve özel hizmet yaklaşımımız sayesinde çözümlerimizi Tezjet’e hızlı bir şekilde entegre ettik. Geliştirilmiş altyapısıyla TezJet’in kısa süre içinde bölgenin hava taşımacılığı ve yolcu hizmetleri sistemleri üzerinde önemli bir etki yaratacağına inanıyorum.”
TezJet Başkanı ve CEO’su Sayın Arun Kumar Singh, Hitit ile yaptıkları iş birliği hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “TezJet olarak Hitit’in sistemlerimize entegrasyonu konusunda çok heyecanlıyız. PSS çözümü, sunduğu çeşitli modüller, gelişmiş B2B ve B2C yetenekleri ve diğer modern özellikleriyle sadece havayolumuza değer katmakla kalmayacak, aynı zamanda Kırgız Cumhuriyeti’nin havacılığında bir “paradigma değişikliği” de getirecektir. Hitit’in sunduğu olanaklar sayesinde TezJet, rekabetçi fiyatlandırmanın yanı sıra yolcularına daha gelişmiş, daha iyi ve daha sorunsuz hizmetler sunabilecek ve bölgedeki hava taşımacılığı faaliyetlerinin de artmasına büyük ölçüde yardımcı olacak. Böylece TezJet, bölgedeki en verimli ve gelişmiş PSS’lerden birine ve dünyanın önde gelen havayolu şirketleriyle aynı standartlara sahip olacak. Hitit ve TezJet çalışanlarına PSS’ i bu kadar kısa sürede hayata geçirdikleri için teşekkür ediyor ve ortaklığımızın daha nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum.”