İKTİDARIN EKONOMİK POLİTİKALARI YETERSİZ KALDI!

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Türkiye’nin işsizlik oranındaki artışa ve bu durumun ekonomik sorunları nasıl derinleştirdiğine dikkat çekti.

İKTİDARIN EKONOMİK POLİTİKALARI YETERSİZ KALDI!
Yayınlama: 12.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Türkiye’nin işsizlik oranındaki artışa ve bu durumun ekonomik sorunları nasıl derinleştirdiğine dikkat çekti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran 2024’te işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 9,2’ye yükseldi. İşsiz sayısının ise 3 milyon 305 bin kişiye çıktığı ve bir önceki aya göre 234 bin kişilik bir artış gösterdiği bildirildi.

Genel Başkan Bedri Yalçın, bu verilerin mevcut hükümetin ekonomik yönetiminde ciddi bir sıkıntı olduğunu ve iş gücü piyasasında derinleşen krizi işaret ettiğini ifade etti. Yalçın, “İşsizlik oranındaki bu belirgin artış, hükümetin ekonomi politikalarının halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamada ne denli yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Ekonomik sorunlar, iş gücü piyasasında ciddi bozulmalara yol açmış ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını olumsuz yönde etkilemiştir. Hükümet işsizlik ve başa çıkma stratejisinde bir kez daha sınıfta kalmıştır. Hükümetin uyguladığı politikalar, işsizliği azaltmaya yönelik gerçekçi ve etkili adımlar atmaktan uzak. Ekonomik reformlara ihtiyaç var ve bu reformlar iş gücü piyasasının iyileştirilmesi için öncelikli olmalıdır” şeklinde konuştu.