İYİ PARTİ SENSEÇ UYGULAMASINI TANITTI

İYİ Parti’nin özellikle karar alma mekanizmalarına yeni bir soluk getirecek telefon uygulaması hayata geçiyor.

İYİ PARTİ SENSEÇ UYGULAMASINI TANITTI
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

İYİ Parti’nin özellikle karar alma mekanizmalarına yeni bir soluk getirecek telefon uygulaması hayata geçiyor.
2022 yılının sonlarında çalışmalarına başlanan ve bugün son halini alan Sen-Seç uygulaması, yapay zekâ destekli olarak geliştirilen telefon uygulaması sayesinde parti üyelerinin görüşlerini ve eğilimlerini belirlemede karar alma mekanizmasına katkı sağlayacak.
Yalnızca üyelere açık olacak uygulamayla ülke gündemine dair gelişmeler ışığında, profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan soru setleri parti üyelerine bildirim olarak gönderilecek.
Ayrıca TBMM çalışmalarında, çoktan seçmeli soruların yanı sıra açık uçlu sorularla da TBMM gündemine taşınması istenen başlıklar belirlenecek.
Bu seçimler ışığında, aynı zamanda üyelerin kararlarındaki demografik kırılımlar da belirlenecek ve böylece geniş bir veri ortaya çıkacak.
Bu veriler, İYİ Parti’nin kullandığı yapay zekâ destekli altyapıyla değerlendirilecek ve kümelendirilecek.
Yapay zekâ içinde oluşan partiye dair hafıza, partinin ilerleyen süreçlerde farklı veya benzer konularda üyelerinin tutumuna dair muhtemel sonuçları da parti yönetimine sunacak.
Böylece demokratik katılım süreçleri teknolojik bir imkân üzerinden arttırılırken, bir yandan da bu katılımın sonuçları kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacak.
Her bir parti üyesinin, uygulamayı indirdiği ve kullanıcı oluşturduğu andan itibaren bir profili oluşacak.
Bu profilde, parti politikalarının şekillendirilmesinde katılım sağlayan üyelerin “İYİ Sıralama” sekmesi sayesinde katılımlarının derecesini görebilecekleri bir profil sayfası olacak.
Katılım sağlayan üyeler, genel merkezimizin belirlediği mekanizmalarla katılımlarını bir üst seviyeye taşıma imkânı elde edecek.