Kaya TOKEFED başkanı seçildi

TOKEFED’in Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurulunda gerçekleşen başkanlık seçimini ÖZAKDER Başkanı Erdal Kaya kazandı.

Yayınlama: 23.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – TOKEFED’in Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurulunda gerçekleşen başkanlık seçimini ÖZAKDER Başkanı Erdal Kaya kazandı.

TOKEFED‘in Cumartesi günü ikincisi yapılan Olağan Genel Kurulunda gerçekleşen başkanlık seçimini Bursa ÖZAKDER Başkanı Erdal Kaya kazandı. Yeni Yönetim Ekibine görevi Antalya Dernek Başkanı Nilay AKTAŞ tarafından teslim edildi.

Erdal Kaya devraldığı bu görevin sorumluluklarının farkında olduğunu ve bu süreçte Türkiye’nin Özel Okul Öncesi Kurumlarının ve Özel Çocuk Kulüplerinin genel sorunlarını Bakanlıklar düzeyinde çalışmalarla çözeceğini dile getirdi.

Başkan Kaya; Millî Eğitim Bakanlığı, 26 Nisan 2024 tarihinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okul öncesi eğitim programı için yeni bir müfredat taslağı yayınladığını, bu değişimin değişen ve gelişen yüzyıl Türkiye’miz için ihtiyaç olduğunu ve bu değişime uyum sağlamak amaçlı hızlı bir şekilde Kurucu ve Özel Okul öğretmenlerine yönelik eğitimleri başlatacağını belirtti.

Bu hususta Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in Okul Öncesi eğitimine verdiği değerin çok kıymetli olduğunu ve kendisine özellikle ileteceğimiz konulardan bir diğerinin ‘Okul Öncesi 24 Ay gurubunun Anaokulları ile birleştirmesi konusunu dile getireceğini, Maarif taslağın kurumlarımızda ivedi bir şekilde uygulamaya geçilmesini sağlamak amaçlı Millî Eğitim Bakanlığı desteğini talep edeceğini dile getirdi.’

Başkan Kaya, açıkladığı Gelecek yıl faaliyet planında; bizler için büyük önem taşıyan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ‘ın çalışmalarının Kurumlarımız adına çok önemli olduğunu, kendisine yapılacak ilk ziyarette bakanlığın yapacağı eğitim ve aile çalışmalarında paydaş olmak istediğimizi dile getireceğini söyledi. Ayrıca Aile ve Sosyal politikalar bakanlığına ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarımızın tek çatı altında toplanmasını talep edeceğini belirtti.