Malazgirt’ten 30 Ağustos’a Uzanan Kutlu Yol

Anadolu’nun fethiyle başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu kutlu yolun mimarları, büyük komutan Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı İş İnsanı Taner Işıkbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Işıkbay, mesajında, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi ile başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan bağımsızlık mücadelesinin, Türk milletinin istiklalini ve istikbalini koruma kararlılığının en önemli sembollerinden biri olduğunu vurguladı.

Başkan Işıkbay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın komutasında kazanılan Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun kapılarını aziz milletimize açarak, bu coğrafyayı bizlere vatan kıldı. Ardından, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir’ emriyle başlayan Büyük Taarruz, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla dolu mücadelesini zaferle taçlandırarak, Anadolu’yu ebediyen Türk yurdu olarak perçinledi. Bu zafer, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen nasıl bir kahramanlık destanı yazabileceğinin ve inancın zafere dönüşmesinin en güzel örneklerinden biridir.

“MALAZGİRT’TEN 30 AĞUSTOS’A ANADOLU’YU VATAN KILAN TÜM ECDADIMIZA SAYGIYLA…”

Anadolu’nun fethiyle başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu kutlu yolun mimarları, büyük komutan Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Malazgirt’ten 30 Ağustos’a, Anadolu’yu bize vatan kılan tüm ecdadımıza saygıyla; vatanımız ilelebet payidar olsun.

Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Türk milletinin birlik, beraberlik ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin ebediyen süreceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz.”