Menteşe Halkı Sandıkta Kararını Verdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Birlikte Karar Veriyoruz” mottosuyla düzenlenen anketle, Menteşe’de hangi tesisin oluşmasına karar verdi…

Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe evleri bölgesine yapılan tesis için halk oylaması yaptı ve en çok oyu spor salonu aldı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Menteşe Evleri bölgesinde yapımına başlanan bina Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi tarafından halk oylamasına sunuldu. 8-9 Mayıs’ta düzenlenen anketten spor salonu birinci çıktı. Ankette oylama sonucu spor salonu %49, Gençlik Merkezi %19, Market %18, kreş de %11 oy aldı. %3 oya da vatandaşlar tesisin farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiği görüşünde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Birlikte Karar Veriyoruz” mottosuyla düzenlediği ankete katılan Menteşe bölgesi sakinlerinden Hasan Rahmi Dural şunları söyledi; “Vatandaşların düşüncesinin sorulması çok doğru bir şey. Katılımcı belediyecilik böyle olmalı. Benim kendi düşüncem markete karşıyım, burası ya kreş olmalı ya da gençlik merkezi olmalı”

Ankete katılan mahalle sakinlerinden Erol Kaya’da yapılan tesisin market olması gerektiğini, ekmek almak için yokuş çıktıklarını söyledi ve tesisin yerinin kreşe uygun olmadığını belirtti.

İstanbul’dan Muğla’ya taşınalı daha 6 ay oldu. Ankete katılarak oyunu kullandığını açıklayan Sedat Aydemir’de mahalleye yapılacak tesisin halka sorulması ile ilk defa karşılaştığını ve çok başarılı bir çalışma olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.