Mitoloji Film Festivali 3 farklı ilde

3 Ekim tarihinde İzmir Agora Antik Kenti’nde başlayacak ve 8 Ekim’de Klaros Antik Kenti’nde final yapacak festival, etkinliklerini 7 Ekim’de Manisa’da 9 ve 10 Ekim’de de İstanbul’da sürdürecek.

Yayınlama: 12.09.2024
A+
A-

Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF) ikinci yılında büyüyor. İlk yıl İzmir’de başlayan festival bu yıl İzmir merkez olmak üzere, Manisa ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak.

3 Ekim tarihinde İzmir Agora Antik Kenti’nde başlayacak ve 8 Ekim’de Klaros Antik Kenti’nde final yapacak festival, etkinliklerini 7 Ekim’de Manisa’da 9 ve 10 Ekim’de de İstanbul’da sürdürecek.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçen festivalin bir özelliği de tüm film gösterimi ve söyleşilerin halka açık ve ücretsiz olması.

Uluslararası Mitoloji Film Festivali, alanında yerli ve yabancı filmleri bir araya getirirken; söyleşi, panel, gastronomi etkinliği, sergi ve müzik dinletisi yapılacak.

Söyleşi ve panellerden bazılarının konuları ise şöyle: Türk ve Yunan Mitolojisi Karşılaştırması, Türk Mitolojisi Bize Ne Anlatıyor?, Mitolojide Aşk ve Güzellik Teması.

Festivalde bu yıl, bir de uzun metraj film senaryo yarışması yer alıyor. Türk mitolojisine ait öğelerle yazılmış ve ön elemeden geçmiş senaryolar jüriye teslim edilirken. Yarışmada birinci olan senariste 50 bin TL para ödülü verilecek. Ödül, 6 Ekim’de Urla’da Necati Cumalı Anı Evi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek. Festivalin senaryo yarışmasının jürisi şu isimlerden oluşuyor: Yazar ve senarist Doğu Yücel, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, Yapımcı ve senarist Kemal Kaplanoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Alper, Dr. Murat Bilgili, oyuncu, yönetmen Gürol Tonbul ve Dr. Murat Küçükhemek.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, “Festivalle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Festivalin farklı kentlere ve ilçelere yayılmasıyla daha çok insana ulaşabileceğiz. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.