Nennioğlu, Mimar ve Mühendisler yaptıkları işin karşılığını alamadı

Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında Mimar ve Mühendislerin yaptıkları işin ve aldıkları sorumlulukların karşılığını almadığını söyledi.

Nennioğlu, Mimar ve Mühendisler yaptıkları işin karşılığını alamadı
Yayınlama: 16.12.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, İl Sağlık Müdürlüğü ek binasında  Mimar ve Mühendislerin yaptıkları işin ve aldıkları sorumlulukların karşılığını almadığını söyledi.
Başkan Nennioğlu yaptığı açıklamada; 
Sendikamızın gayretli çalışmaları ile sağlık çalışanlarına bir çok kazanım elde edilmiştir. Allah’a şükürler olsun . Bu durumdan bir sendikacı olarak çok memnunum, tüm kazanımlar sendikal mücadele ile olur dedi.

Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini açıklayan Başkan Nennioğlu,  Sayısına ünvanına bakılmaksızın üyelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın yanındayız dedi.

Nennioğlu, Şu anda emeğinin ve sorumluluğun karşılığını alamayan mağdur olan mimar ve mühendislerin yanındayız.

Ülkemizin her alanda gelişmesi, çağın ilerisinde olması için büyük sorumluluklar ve çeşitli riskler altında gece gündüz fedakârca çalışan Sağlık Bakanlığı mühendisleri olarak bu emeğin ve fedakârlığın karşılığı olan maaşları ,ek göstergeleri ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz.  Aldıklarısorumluluklar ve risklere rağmen ekonomik olarak bir iyileştirmenin yapılmadığını üzüntüyle bildirmek isteriz.
Ayrıca kamuda çalışan mühendislerin emeklerinin karşılıklarının yıllar içinde mühendisliğin dengi olan hâkimlik, savcılık ve doktorluk gibi meslek mensuplarının çok gerisinde kaldığı açıkça  ortadadır. 

Son zamanlarda sağlık personelleri, öğretmenler, hâkim ve savcılar, din görevlileri gibi birçok kamu personellerine çeşitli iyileştirmeler (maaşlar, sözleşme ücretleri, ek ödemeler, ek göstergeler vb. konularda) yapılmıştır. Kamudaki mühendislerin ihmal edilmesinin büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet verdiğini ve bu durumun çalışma huzurunu ve barışını olumsuz etkilediğini belirtmeliyiz.
 
​Mühendisler  ve kamuda çalışan tüm mühendisleri kapsayacak şekilde 
birtakım iyileştirmelerin ivedilikle gerçekleştirilmesini bekliyoruz: 

1- “Teknik İyileştirme” adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için de yapılmasını,
2- Kamuda çalışan tüm mühendisler için, aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak “Risk ve Sorumluluk Tazminatı” adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını,
3- Ek ödemelerimizin (dengimiz olan meslekler göz önünde bulundurularak) kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılmasını,
4- Aylık ödememizin, yan ödeme oranının, taban aylık katsayısının, ek gösterge yansıma oranları (en az % 195 olmasını), ek göstergelerimizin (en az 6400 puan) ve özel hizmet tazminat oranlarının en az %250 olmasını,

5- 0.32 olan taban ödeme tutarlarının en eczaların oranı olan 1.2 olması,

6-Arazi tazminatı kapsami genisletilerek sağlık hizmet sunumu yapilan yerlerde yapilan calismalarinda arazi tazminati kapsaminda degerlendirilmesi, ayrica sadece yeni yapımlar değil tadilatlarin da arazi kapsamina alınması,

7-Arazi tazminatı söyleminin görev tazminatı olarak tüm kontrol mühendislerine her ay ödenecek şekilde düzenlenmesi,

8-Mali ve Sosyal haklara ilişkin Toplu Sözleşme gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü, Dsi, Dhmi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığındaki teknik personellerin aldıkları “Koruyucu Giyim Malzemesi” kapsamının Sağlık Bakanlığındaki teknik hizmetler sınıfındaki personelleride kapsaması talep ediyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.