Sağlık Bakanlığı sağlık emekçilerinin ahını almasın

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Bakanlığa çağrı yaparak, banka promosyonu hakkında, tüm sağlık çalışanlarının haber beklediğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı sağlık emekçilerinin ahını almasın
Yayınlama: 08.11.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Bakanlığa çağrı yaparak, banka promosyonu hakkında, tüm sağlık çalışanlarının haber beklediğini açıkladı.

Tüm sağlık çalışanları için en önemli  gündem maddesinin banka promosyonları olduğunu açıklayan başkan Nennioğlu, Sendika olarak biz elimizden geleni yaptık. Bunun için Sağlık Müdürlüğüne hitaben 13.01.2022 tarihli yazımız ile promosyon miktarının düşük kalması nedeni ile revize edilmesi istenmiştir. 01.06.2022 tarihli yazımız ile promosyon anlaşmasının imzalandığı Banka tarafından EFT, havale masrafı, kart aidatı vb. ücretlerin alındığı ile ilgili şikayetlerin olduğu bildirilerek tek taraflı fesih işleminin gerçekleştirilmesi istenmişti. 02.08.2022 tarihinde Şube binamızda yüksek katılımlı yüzlerce sağlık çalışanının ve basın mensuplarının katılımı ile basın açıklaması yapılarak Ziraat Bankası ve İl Sağlık Müdürlüğüne çalışanların şikâyet dilekçeleri iletilmiştir.  Bu sayede gündem belirlenerek promosyon ihalelerinin güncellenmesi Türkiye gündemine oturmuştur. 18.10.2022 tarihli yazımız ile haklı fesih işleminin yapılabilmesi için gerekli şartların oluştuğu belirtilerek, gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. 

Yaklaşık 1 yıldır promosyon ihalelerinin güncellenmesi için veya fesih edilip yeniden ihaleye çıkılması için mücadele etmekteyiz. Bu haklı mücadelede yanımızda duran ve bize inanan ve güvenen sağlık çalışanlarına minnettarız dedi.  

İl Sağlık Müdürlüklerinin aylardır bankalar ile yaptıkları görüşmeler bakanlığın bir Watsapp talimatı ile boşa gitmiştir. Yine anlaşma yapmak isteyen İl Sağlık Müdürlüklerine bekleyin Bakanlık yapacak deniyor. Aylardır bekliyor. Artık sağlık çalışanlarının sabrı kalmadı.

Sağlık Bakanlığı canları pahasına çalışan sağlık emekçilerinin ahını almasın.  

Sağlık çalışanlarının temsilcisi ve örgütlü yapısı olarak, Sendikamız adına Şimdi Sağlık Bakanımızdan
beklentimiz, kahraman sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar vermeleri ve herkesi memnun edecek bir sonucun çıkmasıdır. 
Sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir teklif gelmez ise kabul etmemiz mümkün değildir. 

Başkan Nennioğlu, “Sağlık Bakanım, Sağlık çalışanlarının bu haklı sesine lütfen kulak verin. Bu işi çözeceğinize inanıyoruz” diyerek açıklamasını bitirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.