Zafer Partisi Sözcüsü Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu’dan Seçim güvenliği için parmaklara tekrar mürekep sürme talebinde bulundu.
Zafer Partisi Sözcüsü Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu partimizin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu: “Şimdi diyoruz ki, “Seçim güvenliği, sandık güvenliği.” Eğer usulsüzlükten, kuralların uygulanmamasından, mühürsüz oyların kabul edilmesinden, mükerrer kullanılabilecek oylardan rahatsızsanız bir yerden başlayalım. Oylarımıza sahip çıkalım. Bunun için bir imza kampanyası başlatıyoruz ve bu kampanyaya, adil bir seçim isteyen tüm partileri ve seçmenleri davet ediyoruz. Yüksek Seçim Kurulu’nu da şaibelerden kurtulmaları için bu uygulamaya davet ediyoruz. Gelin mavi mürekkebi tekrar seçimlerde parmaklarımıza sürelim.”
Geleceğinize sahip çıkın!
“Yine özellikle üniversiteli gençlerimize buradan sesleniyoruz. Oy kullanabilmeniz için gerekli prosedürleri yerine getirin, üşenmeyin. Okul, yurt, ikamet yerlerimizden gerekli belgelerler İlçe Nüfus Müdürlükleri’ne oradan da ilçe seçim kurullarına müracaat edin lütfen. Geleceğinize sahip çıkın! Göreceksiniz sonunda zafer sizin olacak.”
Adana mutabakatı gündeme gelebilir
“Ukrayna –Rusya savaşı şu anda son iki aydır stabil ve siper savaşları olarak devam ediyor. Bu durum aralarında askeri bir denge oluşturduğunu göstermektedir. Ancak Almanya ve Polonya, Ukrayna’ya Leopard 2 tankı verecek. ABD de M1 Abrams tankı göndereceğini açıkladı. Bu da Ukrayna’nın zırhlı birlikler ile operatif seviye bir güç oluşturmasını sağlamaktadır. Bahar aylarında Ukrayna’nın bir askeri harekata başlayacağı ve temponun yükseleceği ve askeri dengenin bozulabileceği düşünülmektedir. Dengenin Rusya’nın aleyhine bozulmasını sadece askeri değil siyasi sonuçları da doğuracaktır. Bu askeri hareketlilik başta Suriye olmak üzere de askeri ve siyasi etkilere sebep olacaktır.Biz, özellikle Türkiye’nin güvenliği için yeni fırsatlara sebep olabileceğini düşünüyoruz bunun. Adana mutabakatı gündeme gelebilir. Bizim lehimize birtakım sonuçlar doğurabilir. Böyle bir durum için şimdiden bazı hazırlıklarının yapılmasını, seçim yoğunluğunun yaşandığı bu günlerde göz ardı edilmemesini hatırlatmak isteriz.”
Sağlık Bakanlığı’na 6 soru
“Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu Sağlık Bakanlığının bünyesinde olup şu soruları sormak istiyoruz:
1) PIC kaldırıldığı halde İran’dan niye ürün alıyoruz? Hindistan’dan neden ilaç alıyoruz? 2) Adını vermek istemiyorum bir başka ilaç Hindistan alınıyor ki Hindistan PIC de bile yok madem niye daha pahalı ilaçlar alınarak devletimiz zora sokuluyor? 3) O halde PIC ülkeleri yurt dışı ilaç kılavuzuna konacak mı? 4) Bir başka ilaç İran da var neredeyse yarı fiyatına neden almadık da acil ruhsatlandırılarak İran dışından Türkiye ye girdi? Bu ilacın muadili neden 2025’e kadar yasak? Bu ilaçlar ile bürokratlar arasında bir ilişkimi var? 5) Daha sonra görevlerinden ayrılan bürokratlar şimdi bu ilaç firmalarıyla bir ilişki halindeler mi? 6) Endikasyon ilaç kullanım belgesi verilirken hangi kriterler esas alınmaktadır? Bunu yapan komisyon üyeleri hangi özelliklere göre seçilmektedir?”
“Üniversite açmakla sorun çözülmüyor ancak içlerine yeterli miktarda ve donanımlı öğretim üyeleri koymadıktan sonra bir anlamı olmuyor. 209 üniversitemiz var. Times Higher Education (THE ) göre, ilk 500 sıralamasında sadece 3 üniversitemiz var.”
“Düşünebiliyor musunuz eskiden 27 net ile üniversiteye giriliyor iken şu anda eksi net ile üniversiteye giriyorsunuz. Bu ne demek arkadaşalar. Edinilen bilgiye göre 4 ‘ü devlet olmak üzere 83 üniversite bölümüne sıfır ya da eksi net ile öğrenci yerleştiriliyor.”