ŞEHİT İSMİNE BAŞKAN DEMİRÇALI’NIN DUYARLILIĞI

Şehit Ercan Sanca adına yaptırılan ve kim olduğu bilinmeyen kişilerce geçtiğimiz günlerde tahrip edilen hayrat çeşmesi Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın talimatıyla tekrar yaptırıldı.

ŞEHİT İSMİNE BAŞKAN DEMİRÇALI’NIN DUYARLILIĞI
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Şehit Ercan Sanca adına yaptırılan ve kim olduğu bilinmeyen kişilerce geçtiğimiz günlerde tahrip edilen hayrat çeşmesi Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın talimatıyla tekrar yaptırıldı. Şehidin ailesi ise konuya duyarsız kalmayan Başkan Demirçalı’ya teşekkür etti.

BAŞKAN DEMİRÇALI DUYARSIZ KALMADI

Hakkari’nin Çukurca ilçesi, Aslan Kapanı bölgesinde 1 Haziran 2019 tarihinde bölücü terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’nın ailesi tarafından şehidin adına yaptırılan hayrat çeşmesi geçtiğimiz aylarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahribata uğratıldı. Çeşmenin tahribata uğratıldığı haberinden sonra Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı birim müdürlerine talimat vererek hayrat çeşmesinin onarılması talimatını verdi. Şehit Astsubay Ercan Sanca’nın bu topraklar için canını verdiğini ve şehit düştüğünü anımsatan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı “Şehidimiz vatan toprakları için canını hiçe saydı. Ancak adına yaptırılan hayrat çeşmesi tahrip edildi. Bu yapılan saygısızlığı hiç kimsenin kabul etmesi beklenemez. Her zaman bu belediyede şehit ailelerinin önceliği vardır. Ben bu olayın art niyetle yapıldığını düşünmüyorum. Hiç kimse vatanı, milleti için kendini feda etmiş bir şehidimiz için bunu yapmaz. Bunu yapanların sağlıklı insanlar olduğunu düşünmüyorum. Şehidimizin ismini yaşatmak ömür boyu bizim boynumuzun borcu.” ifadelerini kullandı.

BABA SANCA: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca’ın Babası Muharrem Sanca ve abisi Mustafa Sanca’da Başkan Ali Demirçalı’ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Baba Muharrem Sanca, ”Bunu yapanların bende sağlıklı insanlar olduğunu bende düşünmüyorum. Bu hayrat çeşmesini herkes kullanıyor. Biz burayı kendimiz yaptık ancak başkaları zarar verdi. Konuya duyarsız kalmayan belediye başkanımıza teşekkür ederim ”dedi.