ŞİLE BEZİ KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin dopdolu bir programla gerçekleşen 35.’si sona erdi!

Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin dopdolu bir programla gerçekleşen 35.’si sona erdi!

29 Temmuz –11 Ağustos 2024 tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler, defileler, DJ performansları, tiyatro oyunu, Şile bezi dokuma ritüeli ve dans gösterilerinden oluşan yaklaşık 40 etkinliğin yer aldığı bir programa ev sahipliği yapan 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 20’ye yakın sanatçıyı ve yaklaşık 190.000 katılımcıyı ağırladı. Hem yerel halkın hem de belde dışından ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında, Türk tiyatrosunun duayeni, sinema ve tiyatro sanatçısı Şileli İsmet Ay’ın adını taşıyan ancak yıllardır kullanılmayan İsmet Ay Sahnesi de yeniden canlandırıldı ve adına yakışır şekilde tiyatroyla buluşmaya başladı.

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 35. kez düzenlenen Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 29 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında katılımcılarını Şile’nin eşsiz atmosferinde ağırladı. Yeni enerjisi ve içeriğiyle, Şile’yi eski festival günlerine döndürmeyi hedefleyen 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, konserlere, sergilere, söyleşilere, defilelere, DJ performanslarına, MeylDiageo’nun katkılarıyla sahnelenen “Bir Baba Hamlet” tiyatro oyununa, Şile bezi dokuma ritüeline ve 6 farklı ülkeden gelen dans gruplarının gösterilerine ev sahipliği yaptı.

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Şile’deki festival alanında Sıla, Can Bonomo, Volkan Konak, BaBa ZuLa, Gazapizm, Sena Şener, Zeynep Bakşi ve Erdal Erzincan’ın; Ağva’da Atiye ve Melek Mosso’nun konserleri ve DJ Elize’nin performansları gerçekleşti.

Festivalde ayrıca Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora ve Cemil İpekçi gibi Şile sevdalısı ustaların söyleşileri de gerçekleşirken, kadınların el emeği göz nuru eserleri ve Enstitü İstanbul İSMEK tarafından hazırlanan özel ürünler, bu yıl “Köklerine Dön” sloganıyla sunuldu.

İsmet Ay Sahnesi Geri Döndü ve Tiyatroyla Buluştu

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Türk tiyatrosunun duayeni, sinema ve tiyatro sanatçısı Şileli İsmet Ay’ın adını taşıyan, ancak yıllardır kullanılmayan İsmet Ay Sahnesi yeniden canlandı. 2002 yılında dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu tarafından açılan bu özel sahne, artık hak ettiği biçimde yeniden tiyatro oyunlarını kucaklayacak. Sahne, usta tiyatrocular Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora’nın gerçekleştirdiği İsmet Ay anısına söyleşi ve ardından Mey|Diageo’nun katkılarıyla oynanan “Bir Baba Hamlet” oyunuyla hak ettiği gibi tiyatro ile buluştu.

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali; Enstitü İstanbul İSMEK, Mey|Diageo, Kale Şile, Işık Üniversitesi, Gönen Otel, The Sign Otel, Değirmen Otel, Uçar Royal Otel, Şira Restoran, Kuaför Yasin&Devrim, REptur Gayrimenkul, Marin Balık, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği ve Lilyum Pastanesi’nin destekleriyle düzenlendi.