TÜED Başkan Adayı Nurettin Yılmaz’dan çalışmalara devam

Seçim çalışmaları kapsamında; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden TÜED Adana Şubesi Başkan Adayı Yılmaz; “Bir insanı iyi tanımak için, geçmişine bakmak gerekir” dedi

Yayınlama: 19.05.2024
Düzenleme: 19.05.2024 09:30
A+
A-

İLKGÜN HABER – Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şubesi’ne Başkan adayı olan Nurettin Yılmaz ve Ekibi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÇGC) ziyarette bulunarak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’le görüştü.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Nurettin Yılmaz, uzun yıllar Sosyal Sigortalar Kurumu’nda belirli kademelerde çalıştığını, Adana’da SGK Bölge Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı yaptığını açıkladı.

Yılmaz, “ Bu görevlerim esnasında Adana’da neredeyse toplumun her kesimiyle bir arada oldum. Sorunlarının çözümüne katkıda bulundum. Yardımcı oldum, yol gösterdim, destek oldum. İnsanı tanımak için kişinin geçmişine bakmak gerekir…

TÜED Adana Şube Başkan Adayı ve Nurettin Yılmaz olarak, ben dün ne isem, bu günde Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nde onurlu bir şekilde, yol arkadaşlarımla birlikte emeklilere hizmet için göreve talibim. Bu amaçla da; tüm kurum kuruluş ve emekli kardeşlerimizle görüşerek desteklerini almaya çalışıyoruz.

Çalışma hayatımda insani olarak her zaman yanlarında olduğum ve dostane el sıkıştığım emekli kardeşlerime sesleniyorum. İşte o zaman emekli olan kardeşlerim derler ki; ‘ben emekli işlemlerini yaparken felan kişi vardı. Sağolsun şöyle yaptı, böyle yaptı diye…’ yaptıklarımla beni değerlendirerek LİLA renkli oy pusulamıza desteğinizi bekliyoruz” dedi.

“Daha önce bu TÜED Emekli Derneği’nde görev almamış ve şaibeye bulaşmamış tertemiz arkadaşlarla yola çıktım” diyen Nurettin Yılmaz, “İnanıyorum ki; TÜED Adana Şubesi’nde göreve geldiğimiz an şeffaf bir hizmet anlayışı sergileyeceğiz. Emekliye dokunan gerçekten önemli projelerimiz vardır. Bu projelerimizi hayata geçirmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte çaba sarfedeceğiz” diye konuştu.

TÜED Adana Şube Başkan adayı Nurettin Yılmaz, SSK’da görev yaptığı dönemde insan odaklı ve ona zarar verebilecek sorunlar karşısında her türlü uyarıları yapmaya çalıştığını belirterek, “5510 sayılı yasayı, keza 2005 yılında çıkıp 2008 yılında yürürlüğe giren yasayı da anlatmaya çalışmıştım. Çıkan bu yasanın sonucu olarak; tabiri caizse memurlara fazla bir sıkıntı vermeyeceğini ama BAĞ-KUR’lu ve  SSK’lıların  aylık bağlama oranlarını sıfırlayacağını dile getirmiştim. Ancak; bu kurumların başında oturanlar bir türlü anlamak istemedi.

Yılmaz; “Biz hizmette önce insan diyoruz. İnsan’a değer ver ki; insan yaşasın. Yoksa makamı mevkiyi bilmeyen insanlar değiliz. İşte bu anlayışla ekibimizle birlikte toplumsal mücadele anlayışı içerisinde, emeklilerimizin daha huzurlu bir şekilde hak ve çıkarlarını korumak, kollamak adına birlikte hizmet üretmek için göreve talibiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TÜED Adana Şube Başkan Adayı Nurettin Yılmaz ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Ülkemizde alım gücü her geçen güşen ve ekonomik anlamda zor günler yaşayan emeklilerimizin sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olan her kurum ve kuruluşa, kişiye aynı mesafedeyiz. Emeklilerimizin sandığa yansıyan iradesine herkesin saygı duyacağına inanıyoruz. Basın camiası olarak halka hizmet eden, ülke ve milletimizin menfaatine çalışan, emeklilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak olan bu amaç doğrultusunda çalışacak olan herkese başarılar diliyoruz” dedi.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.