YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUKLARA?

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın spor tesislerine yaptığı yüksek zam, Yüreğirli gençler arasında büyük bir rahatsızlık yaratırken, AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı’dan sert bir tepki geldi.

YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUKLARA?
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın spor tesislerine yaptığı yüksek zam, Yüreğirli gençler arasında büyük bir rahatsızlık yaratırken, AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı’dan sert bir tepki geldi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı, yaptığı açıklamada, spor tesislerine uygulanan %400’lük zam oranının vicdanlara sığmadığını belirterek, “Anaların yüreği yanmasın, çocuklar sulama kanallarında boğulmasın diye yaptığımız yüzme havuzlarına bile bu kadar yüksek zam yapılması hangi vicdana sığar? Yazık değil mi bu çocuklara?” ifadelerini kullandı.

DEMİRÇALI, ÜCRETSİZ SPOR TESİSLERİNİ ÜCRETLİ YAPTI

Sancaklı, AK Parti döneminde Yüreğirli gençlerin spor tesislerini ücretsiz olarak kullanabildiklerini hatırlatarak, “Şimdi 600 TL ücret almak, ‘Gidin sokakta spor yapın’ demektir. Bu gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak hepimizin gayesi değil midir?” şeklinde konuştu.

Sancaklı’nı bu açıklamaları, spor tesislerine yapılan zamların gençlerin spor yapma imkânlarını kısıtlayabileceği ve bu durumun sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla örtüşmediği eleştirilerini gündeme getirdi.

ÇOCUKLAR BOĞULMASIN ANALARIN YÜREĞİ YANMASIN

AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı sosyal medya yüzerinden yaptığı açıklamada, ‘Yüreğir’in CHP’li Belediye Başkanı Ali Demirçalı spor tesislerine fahiş zam yaptı. Yüreğirli gençler nerede spor yapacak. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak görevimiz değil mi? Bu nasıl iştir?

Anaların yüreği yanmasın çocuklar sulama kanallarında boğulmasın diye sembolik olarak 10 TL yaptığımız yüzme havuzları ücretine bile % 400 zam yapmak hangi vicdana sığar? Yazık değil mi bu çocuklara?

Yüreğirli gençler Spor tesislerimizi AK Parti döneminde ücretsiz kullanıyordu. Şimdi 600 TL ücret almak Yüreğirli gençlere ‘Gidin sokakta spor yapın’ demektir. Hepimizin gayesi/görevi bu gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak değil midir? Ancak görüyoruz ki, CHP Belediyeciliği gençlerimizi sokaklara ve kötü alışkanlıklara sürükleme amacı güdüyor. Soruyorum bu nasıl sosyal demokrat belediyecliktir’ sözleri ile tepki gösterdi.