Yüzde 60 büyüme planlayan İşbir Sentetik, dünyada 1 numaralı üretici olmayı hedefliyor

Yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artıran İşbir Sentetik, daha az karbon izi bırakılmasını sağlayarak pazarda farklılaşmayı hedefliyor. Çevreci ambalaj üretimiyle Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalayan İşbir Sentetiğin güneş enerjisine yönelik yatırımları sürüyor. 2023 yılında 10 megawatt peak gücünde yeni GES yatırımı ile toplamda 30 megawatt peak kapasiteye ulaşacak. Böylece ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 54’ünü kendisi üretiyor olacak. İşbir Sentetiğin hedefi ise, ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını kendisi üretmek. İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe, dünyada 1 numaralı üretici olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yüzde 60 büyüme planlayan İşbir Sentetik, dünyada 1 numaralı üretici olmayı hedefliyor
Yayınlama: 14.09.2022
A+
A-

İşbir Sentetik hem üretim hem de istihdam hedefini büyüttü. Firma, 500’ü aşan doğrudan istihdamını yeni yatırımlarla daha da artırıyor. Üretiminin yüzde 65’ini 4 kıtaya ihraç eden şirketin, ABD, Almanya, İngiltere ve İsrail’de satış ofisleri ile Hindistan’da üretim tesisi bulunuyor. Türk ekonomisi için büyük önem taşıyan ihracat kapasitesi İşbir Sentetiğin başarısının da kilit noktasını oluşturuyor. İşbir Sentetik, büyüme stratejisini katma değeri daha yüksek ürünler olarak belirledi. Yüksek hassasiyet gerektiren ambalaj üretimi, firmanın önceliği.

‘HEDEF, İHTİYAÇ DUYDUĞU ENERJİNİN TAMAMINI GES’TEN KARŞILAMAK’

Öte yandan enerji krizi ile yenilenebilir enerjiye verilen önem hızla artarken Türkiye’nin yakın zamanda almış olduğu kararlarla Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Rüzgâr Enerji Santrallerinin (RES) önü açıldı. GES yatırımlarına devam eden İşbir Sentetik, 10 megawatt peak gücünde yeni GES yatırımını 2023 yılının ilk yarısında devreye sokacak. Böylece İşbir Sentetik, ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 54’nü kendisi üretiyor olacak. İşbir Sentetiğin hedefi ise ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını kendisi üretmek.

GES YATIRMLARI İLE HEM YURTİÇİNDE HEM YURTDIŞINDA DAHA REKABETÇİ BİR FİRMA OLACAĞIZ

İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe, İşbir Sentetiğin üretimlerinde çok ciddi miktarda enerji tükettiğini söyleyerek, “Enerji maliyetleri de sürekli artmaktadır. Bu sizin hem rekabetteki gücünüzü ilgilendiriyor hem de performansınızı ilgilendiriyor. 2020 yılında Balıkesir’deki şirketimizin çatılarının tamamını Güneş Enerji Santralleri ile donattık. Yaklaşık 10 megawatt peak kapasiteli bir enerji kapasitesine ulaştık. Bu ulaştığımız rakam enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 27’sini karşılıyor. Bugünlerde arazisini aldığımız ve panel siparişlerini vermiş olduğumuz 2’nci bir 10 megawatt peak’lik kapasiteli yatırımımız daha gündemde. 2023 yılının ilk yarısı içerisinde toplamdaki GES yatırımımız 20 megawatt peak seviyesine ulaşacak. Bu da ihtiyaç duyduğumuz enerjinin yüzde 54 seviyesindeki miktarını kendimiz üretiyor olacağız. Bunlara ilave olarak 2023 yılı içerisinde 10 megawatt peak daha yatırımla toplamda 30 megawatt peak’leri bulacağız. Bu da bizim enerji ihtiyacımızın 4’te 3’lük kısmını kendimiz üretiyor anlamına gelecek. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde enerjinin tamamını karşılayacak düzeye gelebileceğiz. Bu hem ihracatta bizi çok destekleyen bir unsur hem de rekabetçi kılacak bizi” dedi.

Gültepe, Balıkesir fabrikasının Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük Big Bag üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıdığını kaydederek, “Buradaki hedefimiz yaklaşık 5 yıl içerisinde mevcut kapasiteyi yüzde 60 seviyelerinde fiili büyüme gerçekleştirmek. 2023 yılına şu ana göre yüzde 20 daha kapasiteyi artırmış olarak girmeyi hedefliyoruz. Yine 2023 yılı içerisinde Hindistan’daki tesisimizde de kapasiteyi 2 katına çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz dünyada bir numaralı üretici olmak” diye konuştu. 

Your browser does not support the video tag.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.