“Zafer Bayramımız kutlu olsun”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, tarihe altın harflerle yazılan ulusal bağımsızlık mücadelesinin simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı onur, gurur ve büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, tarihe altın harflerle yazılan ulusal bağımsızlık mücadelesinin simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı onur, gurur ve büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. 30 Ağustos’un ezilen halklara örnek olduğuna dikkat çeken Barut, “Özveri ve fedakarlık timsali tam bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandığı gün olan 30 Ağustos’un 102’ci yıldönümünde büyük zaferimizi, şanlı bayramımızı kutluyoruz” dedi.

“MÜCADELE SÜRÜYOR”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir yokluk, çaresizlik ve yoksulluk tanımadan görkemli bir kurtuluş mücadelesinin ardından kurulduğunu hatırlattı. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda mücadele ettiklerini vurgulayan Barut, Cumhuriyet ilke ve devrimleri ile ‘Tam bağımsız Türkiye’ ideali için sonuna dek mücadelenin süreceğini ifade etti.

“ONUR VE GURUR GÜNÜMÜZ”

Kimsesizlerin kimsesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yedi düvelin birleşmesine karşı bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan yürekler bu topraklarda asla silinmez bir destan yazdı. Ülkemize göz koyan emperyalist işgale karşı Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin taçlandığı tarih olan 30 Ağustos, övünç kaynağımız, gurur ve onur günümüzdür. Büyük Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının kurduğu laik, demokratik Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna dek sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Sonsuzluğa göç eden tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Onur ve gurur dolu bir şekilde halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyoruz.”