Adana Büyükşehir Belediyesinde kolletif kibir zehirlenmesi tavan yaptı

Adana Büyükşehir Belediyesinde Kollektif bir kibir zehirlenmesinin tavan yaptığını öne süren ÇÖZ-DER Başkanı Ahmet Ataş, Hak temelli kavgamız vicdansızlar ve cüzdansızlar arasında devam ediyor dedi.

Yayınlama: 03.08.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – ÇÖZ-DER Başkanı Ahmet Ataş, Atatürk parkında Atatürk anıtı önünde yapmış olduğu basın açıklamasında Adana Büyükşehir Belediyesinde Kollektif bir kibir zehirlenmesinin tavan yaptığını öne sürerek, Hak temelli kavgamız vicdansızlar ve cüzdansızlar arasında devam ediyor dedi.

Geçen dönem kendisininde Seyhan Belediye meclis üyesi olduğunu açıklayan ÇÖZ-DER Başkanı Ahmet Ataş,

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZEYDAN KARALAR’ın Kamuoyuna karşı popülizm siyaseti yaparak tribünlere oynaması çokta masum olmadığını açıkladı.

Bundan bir süre önce 8 Mart 2022 Salı günü saat 14.00 da Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisinde hak temelli talepleri gündeme getirdiklerini açıklayan Ahmet Ataş, konunun ulusal ve yerel basına yansıdığını, ancak tüm talep ve beklentilerimiz, Zeydan Karalar ‘ın himayelerinde olan sözde bürokratlar yasal ve insani taleplerimiz karşısında liyakatsizliklerinin göstergesi olarak engelli derneklerinin arasında ayrımcılık ve ötekileştirme yaparak, tarafımızı mobil uygulamayla karşı karşıya bırakmışlardır.

Devlet işleyişinde, makamı sıfatı ve mevkiisi ne olursa olsun hiçbir kimse kendi zevkine göre kullanamaz. Sorumlular dolaylı ve dolaysız ihmali olan her kim varsa yüzlerine karşı yürüyerek hak temelli mücadelemizin hesabı misliyle sorulacaktır. Kimse kimseye bedavadan özgürlük vermez dedi.

Zeydan Karalar ve himayesindeki bu orantısız homojen yapıya karşı, vicdanlar ve cüzdanlar arasındaki kavgamız devam etmektedir. Derneğimiz dilenci ve biat kültürü ile değil, yasal olarak kurulmuş sosyal anlamda hizmet veren ciddi bir sivil toplum kuruluşudur. 1992 den bugüne kadar kurucusu olduğum 10.000 üyemizin yaklaşık 8.000 i ile her ne kadar kan bağımız yoksa bile, sadakat ile bir araya gelen büyük bir aileyiz.

1) Önceki dönem belediye yönetimince Engelli Memur ve Engelli Kamu İşçisi İstihdamında İçişleri Bakanlığı Danıştay Raporunun 11.Maddesinde: Adana Büyükşehir Belediyesinde (52)engelli memur çalıştırıldığı;(29)engelli memur kadrosunun boş olduğu, öte yandan (34)kadrolu engelli işçi istihdam edildiği Danıştay raporunda incelenerek kayıt altına alınmıştır.

2) 31 Mart seçimlerinde Zeydan Başkanın himayesinde yeni gelen yönetim engelli memur alımıyla ilgili 3,5 yıl içerisinde Danıştay’ın kararına istinaden Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla engelli memur alımı bütçesinin oluşturulmadığı görülmektedir. Engelli memur ve engelli kamu işçisi istihdamının yapılmadığını kurumsal kimliğimizle kamu adına takipçisi olacağımız kamuoyunun vicdanına duyurulur.

3) Yürürlükte olan 1992 anayasamızın 61. Maddesi altı çizilerek derki; Devlet ve Devlet Kurumları engelli, çocuk, yaşlı, dul hanım ve öksüzlere devlet kurumları intibak sağlayıcı tedbirler alır ve uygular. Bu dezavantajlı gruplarımızın siyaseti dini mezhebi sorgulanmadan devletimizin ekonomik ve sosyal desteklerinden faydalandırılması anayasamızın ilgili maddesine istinaden sosyal devletin gereğidir dedi.

4) 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7. Maddesinin ‘’v’’ bendi gereği; yetişkinler, yaşlılar,engelliler,kadınlar,gençler ve çocuklara yönelik her türlü sosyal ve kültürel hizmetleri yürütmek. 

5) Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Zeydan Başkanın himayesinde görev yapan sözde bürokratların müdürlerin %90 ı liyakat sahibi olmayan bu bu zaatlar dernek ve vakıfların ihtiyaç sahibi olan insanlarımızı ayrımcılık ve ötekileştirme uyguladıkları tarafımıza gelen tepki ve şikâyetleri devletimizin makamlarını sıfatı ve mevkisi ne olursa olsun zevklerine göre kullanamaz insanları ötekileştirerek böl parçala siyasi ideoloji ile Adana’ya ve Adanalılara hakları olmayan bu yaklaşımda bulunmaktadırlar.

6) Cumhuriyetin kurucusu ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Ulusumuzun Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına Cumhuriyet Halk Partisinin niteliklerinin korunmasını suiistimal eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların himayesinde sözde bürokratların %90 ının Cumhuriyet Halk Partisinin amacı ve çizgisine zarar verdikleri şikâyetler ve tepkiler devam etmektedir.

7) 1992 den bugüne kadar kurucusu olduğum derneğimiz 10.000 üyemiz ile ne kadar kan bağımız olmasa da sadakat ile bir araya gelen büyük bir aileyiz. Kararlı ve nitelikli dik duruşumuzdan taviz vermeden devam edeceğini ifade etmek isterim.

8) Dilenci kültüründen uzak riyakat ile dik duruşumuz kolektif çalışma ile sürdürülebilir hizmetlerimize sivil toplum kuruluşu olarak imza atmaya devam ediyoruz.

9) Adana Büyükşehir Belediyesi Mal ve Hizmet Alım İhaleleri, reklam, afiş usule ve esaslara göre yapılıp yapılmadığı ASKİ yönetim kurulu üyeliklerine, Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerine, Beldetaş A.Ş yönetim kurulu üyeliklerine, İmar A.Ş Yönetim kurulu üyeliklerine ve Ulaşım A.Ş yönetim kurulu üyeliklerine kimler hangi pazarlıkla getirildiler ve kaç maaş almaktadırlar Adanalıya ve Adana kamuoyuna açıklansın.

10) Hangi aileden 2-3 kişi işe alındı çok kıymetli CHP emektarları ve seçmenlerin alımlardaki haksızlığa karşı sitem ve tepkileri devam etmektedir.

11) Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemin koordine ettiği gıda paket yardımını 2 bayram öncesi derneğimizdeki ihtiyaç sahibi insanların kişisel bilgilerinin korunması yasasına istinaden detaylı iletişim bilgileri özel kaleme verildiği halde ihtiyaç sahibi engellilerimizin gıda kolileri adreslerine teslim edilmediği üyelerimizden gelen şikayetler doğrultusunda anlaşılmıştır.

12) Hak temelli beklentilerimiz mücadelemizde cüzdansızlar ve vicdansızlar arasında kavgamız devam etmektedir. Hz. Ali Efendimizin çok kıymetli bir sözünü hatırlatmak ve ifade etmek isterim:’’ Vallahi tek başıma bile kalsam hakikatin bekçisi olmaya devam edeceğim’’ Diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.