Adana-Mersin rink Seferleri konulsun!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, ortak çağrı yaparak, Adana Mersin rink seferlerinin konulmasını istedi

Yayınlama: 22.04.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ulaştırma Bakanlığı’nın hızlı tren çalışmaları kapsamında ulaşıma kapatılan Adana-Mersin güzergahında binlerce kişinin mağdur olacağını belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarına bir çağrı yaptı.

Adana ve Mersin’de eğitim gören veya çalışan binlerce kişinin tren seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle mağdur olacağını belirten Esendemir ve Tepe şunları söyledi: “Adana ve Mersin birbirine entegre olmuş iki şehir. Binlerce kişi ulaşımını tren ile sağlıyordu.  Tren seferlerinin kaldırılması nedeniyle vatandaşlar otobüs ve minibuslere yönelecektir. Mevcut otobüs ve minibüs sayısının ve ücretinin vatandaşların sıkıntı yaşamasına sebep olabilir. Bu nedenle Adana Büyükşehir ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri karşılıklı rink seferleri ile bu sorunu gidermelidir. Bu seferlerde mevcut toplu taşıma araçlarının da mağdur edilmemesine özellikle özen gösterilmelidir, amaç bu durumdan etkilenen vatandaşların sorununun acil olarak giderilmesidir.”

Cafer Esendemir ve Rüstem Kaya Tepe, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırım projelerini hızlandırması gerektiğini de belirterek vatandaşların uzun süreli mağdur edilmemelerini istediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.