ADANA TİCARET ODASI 13. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ADANA TİCARET ODASI 13. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Ticaret Odası (ATO) Ekim Ayı Oda Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesinde Adana KOSGEB Müdürü Mehmet Eren, Meclis Üyeleri’ne KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Meclis Başkanı İsmail Acı, toplantının açılışını Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayarak başladı. “Cumhuriyet, adalettir, liyakattir, laikliktir, düşünce özgürlüğüdür, demokrasidir, ilimdir, bilimdir, ihracattır, imalattır, sanayileşmedir, fabrikadır, istihdamdır, eğitimdir, ilericiliktir, ekonomidir, milliliktir, teknolojidir, çağdaşlıktır, insan haklarıdır, hakça yaşamaktır, hasılı bir yaşama ve yönetim biçimidir” diyen Başkan Acı, konuşmasının ardından Meclis Üyelerini Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna can vermiş tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet etti.

Başkan Acı, Ortadoğu coğrafyasında devam eden Gazze’deki insanlık dramına da değindi. İsrail’i sert bir dille eleştiren Acı, “Filistin topraklarındaki sivil halkın elektrik, su gibi temel ihtiyaçları gasp edilmekte ve masum insanlar ölüme sürüklenmektedir. Gazze’ye orantısız bir şekilde hava ve kara saldırıları düzenlenmekte, camiler, hastaneler bombalanmakta ve bu saldırılar esnasında masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar hayatını kaybetmektedir. Bu olaylar karşısında sessiz kalmak, insanlık değerlerine ve vicdanımıza ihanet etmekle aynı anlamına gelir” dedi. Meclis Başkanı İsmail Acı, Arzularının bir an önce kalıcı barışın sağlanması yönünde olduğunu dile getirdi.

ADANA İÇİN FİKRİ OLAN KÜRSÜYE

Başkan İsmail Acı, Divan’dan Meclis Üyeleri’ne seslenerek, Adana için birlik olma çağrısında bulundu. Geniş sahil şeridi, adeta bir vaha gibi şehri güzelleştiren potansiyeli yüksek nehirleri ve gölleri, verimli toprakları, genç çalışan nüfusu, sanayiye elverişli arazileri ile esasında tam bir cazibe merkezi olan Adana için fayda sağlayacak projeler üretme vaktidir diyen Başkan Acı, projesi ve fikri olan Meclis Üyelerini kürsüye davet etti.

Adana’yı kalkındırma misyonuyla hareke edilmesi gerektiğinin altını çizen Acı, gelecek toplantılarda iki meslek komitesinin temsilcilerine de kürsüde söz vereceklerini, sektörlerin sorunlarını istişare ederek çözüm yollarını arayacaklarını duyurdu.

Meclis Başkanı’nın ardından kürsüye çıkan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ise Oda’nın ekim ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

ATO Ekim Ayı Meclis Toplantısı gündem maddelerinin oylanmasının ardından Meclis Üyelerinin görüş ve önerilerini aktarması ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.