ADANA TÜRK MİLLETİNİN ÖZGÜRLÜK TUTKUSUNUN BİR SİMGESİDİR

ADANA TÜRK MİLLETİNİN ÖZGÜRLÜK TUTKUSUNUN BİR SİMGESİDİR
Yayınlama: 29.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’da Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama törenleri hız kesmeden devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen kutlama töreninde konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger günün anlam ve önemine değindi.

Vali Köşger  “ Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılındayız. Kurtuluşa ilham veren bu güzel Adana’da  Cumhuriyetimizin kuruluşunun coşku ve gururu içerisinde büyük onurunu yaşıyoruz.

Zira bu kent Cumhuriyetimize kavuşma yolunda önemli kararların alındığı, demokrasiye geçişin ilk adımlarından olan Pozantı kongresinin düzenlendiği, Kurtuluş Savaşı’nın  ilk ateş emrinin verildiği, Cumhuriyete sevdalı olan güzide bir memlekettir. Adana Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun bir simgesidir.

İnanıyorum ki bu topraklardan yetişen mert insanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete sahip çıkma, onu koruma, azim, kararlılık ve kudretine sahiptir.

Yüz yıl önce hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım şiarıyla şahlanan milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığa, özgürlüğe ve eşitliğe olan inancıyla, kendisine yepyeni bir yol çizdi.

İşte bu yol büyük Türk milletinin bekasının ve muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda hak ettiği yeri alması olan Cumhuriyettir.”

Köşger, “Şan, şeref ve kahramanlık dolu bir mücadeleden sonra kanla, irfanla kurduğumuz temelleri ulusal iradenin egemenliği üzerine inşa edilen cumhuriyetimiz bize büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşatan en büyük  bir medeniyet olan devletimizin kurulduğu günden bugüne kadar, milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde eğitim, ulaştırma, savunma, sağlık, sanayi, kültür ve bilim alanlarında atılan büyük bir dirayetli adımlarla, dünyanın dört bir yanında saygın bir hale gelmiştir.

Ancak elde ettiğimiz bu başarıyı kazanımlarla geçinemeyiz. Türkiye yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetlerin ötesine taşıyarak Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın en gelişmiş ilk 10  ilk 5 ülke arasına girmesini sağlamak için yılmadan, yorulmadan çalışacağız.

Her şeyin en iyisini hak eden, gerektiğinde ülkesi ve bağımsızlığı için yalın bedenini, tüfeğe, tanka, uçağa siper eden Alparslanların, Fatihlerin, Nene Hatunların, Seyit Onbaşının Adanalı kahramanlarımızdan Sinan Tekelioğlu’nun Saim Bey’in, Cemil Nardar’ın, İbo Osman’ın, yürekli Hatice’nin, Kara Fatma’nın ve ismini sayamadığımız daha nice kavramlarımızın ruhunu damarlarında taşıyan asil milletimize olan borcumuzu ödemeliyiz” diyerek ifade etti.

Yavuz Selim Köşger, “ Ülkemiz güzel olduğu kadar zor bir coğrafyada bulunuyor. Maalesef dört bir yanımızda savaş, kan ve gözyaşı durmuyor. Doksanlı yıllarda Bosna’da yaşanan soykırım bugün Gazze’de yaşanıyor.

Ülkemiz bugün de kucak açan, ezilenin, aman dileyenin, sığındığı bir liman olmaya devam ediyor. İşte tam da bu yüzden her zaman olduğu gibi cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da birlik ve beraberliğimizi tabi tutmalı farklılıklarımız zenginlik olarak görmeliyiz. Bu necip millet bizi ayrıştırıp aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara geçmişte olduğu gibi bugün de gereken dersi verecektir. Buna canı gönülden inanıyorum” dedi.

Siz Adanalı hemşehrilerimin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle. Sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Nice yüz yıllara”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.