Adana’da Hakkari Belediyesine kayyum atanması protesto edildi

DEM Parti’li bir grubun Adana’da akşam saatlerinde İnönü parkında bir araya gelerek, Hakkari Belediye başkanının gözaltına alınmasını ve belediye’ye kayyum atanmasını protesto etmek istediler.

Yayınlama: 06.06.2024
Düzenleme: 06.06.2024 21:17
A+
A-

İLKGÜN HABER – Hakkâri Belediye Başkanının üç gün önce gözaltına alınıp belediye’ye kayyum atanmış olması, Adana’da da protesto edildi.

Yaklaşık 20 – 30 kişilik DEM Parti’li bir grubun akşam saatlerinde İnönü parkında bir araya gelerek, konuyla ilgili açıklama yapmak istemesi emniyet güçleri tarafından engellendi.

Grubun açıklama yapmak istemesini engellemek amacıyla çeşitli uyarılarda bulunan emniyet mensupları 2911 sayılı kanun hatırlatılarak kesinlikle yapılacak olan etkinliğe izin verilmeyeceğini,  bu nedenle eylemlerini kendi parti binalarında yaplarını defalarca anons edince, bu kez DEM’li grup sessiz oturma eylemine başladılar.

Bunun üzerine 20-30 kişilik grubu ablukaya alarak çevresini saran emniyet güçleri ile grup arasında zaman zaman küçük tartışmalar yaşansa’da her hangi bir olaya meydan verilmeden eylemin tamamlanmış olması sevindiricidir.

Ancak bu arada kendileri gibi bir kamu görevi yapmaya çalışan gazetecilere karşı bazı emniyet güçlerinin takınmış olduğu tavır gözlerden kaçmadı.

Gazeteciler bir toplumun aynasıdır. Ona yapılan her türlü şiddet ve hukuksuzluk,Demokrasilerde, demokratik hak ve özgürlüklere vurulan bir darbedir. O nedenle herkesin kendi kutsal görevlerinin bilinci içerisinde hareket ederek duyarlı davranması,sevgi ve barışın egemen olmasını sağlıyacaktır.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.