Adana’da Yörük Türkmen Dernekleri Şölen Düzenliyor

Adana’da Yörük Türkmen Derneklerince, Söğütten Sarıçam’a Gönül Köprüsü “20.Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni” düzenlenecek…

Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’da ki Yörük Türkmen Derneklerince, bu yıl 20’incisi düzenlenecek olan Söğütten Sarıçam’a Gönül Köprüsü “20.Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni” hakkında Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Tertip Komitesi Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, Konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında; Bu yıl Sarıçam Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Adana Valiliği’nin Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe belediye başkanlıklarının katılımlarıyla, 3-5 Mayıs tarihleri arasında etkinliğin gerçekleşeceğine vurgu yaparak, amacımız burada Yörük Türkmenlerinin örf adet ve geleneklerini daha yakından tanıtabilmek, sosyal ve kültürel alanda birlik dayanışma içerisinde gelenekleri yeni kuşağa aktarabilmek olduğunu söyledi.

Tertip komitesi olarak şölen düzenleme kurulunun aldığı kararla, Adana Şehir merkezinde ve Adana Sarıçam Yörük Ormanı şenlik alanında olmak üzere iki alanda etkinlikler gerçekleşeceğini belirten tertip komitesi başkanı İsmail Demirdüzen,  3 gün sürecek bu etkinlik şölen programına çeşitli sanatçıların katılacağını belirterek tüm halkımızı şölenimize bekliyoruz dedi.

Yapılacak Proğram Akışı şöyle olacaktır:

Saat 10:30’da  Halk ozanlarının atışması, 11:00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları Gösterisi, 11:30’da  Mehteran Takımı gösterisi, 12:00’de  Belen Gökçe Konseri, 12.15’de Alperen Kekilli konseri, 12:30 katılımcı dernekleri ve yörük türkmenleri temsilen tertip komitesi başkanının konuşması olacak.

Saat 12:40’da  Efe oyunları eşliğinde Çoban Ateşi’nin yakılacak. Saat 13:00’de protokol konuşmaları,  14:00’de  Arzu Gök ve Grup Yarenler konseri,  14:30’da Türk Dünyası’ndan Türksoy teşkilatı tarafından misafir edilen Özbekistan Halk Dansları Topluluğu Canlı Performans sunumları sunacak.

Saat 14.45’de Türksoy teşkilatı misafiri Kazakistan’ın parlayan yıldızı Lara konseri, Saat 15:30’da Türk Dünyasının Güçlü Sesi  Azerin Halk Konseri ve saat 17:00’de  kapanış gerçekleştirilecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.