Ameliyatsız yöntem hastalara büyük kolaylık sağlıyor

Dr. İsmail Ateş, Tıp teknolojisindeki gelişmeler ve giderek artan ameliyatsız müdahale olanakları, hem hastalara büyük kolaylık getirmekte hem de hekimlere çok ciddi kapak müdahalelerini çok düşük risklerle yapabilme olanağı sunmaktadır

Ameliyatsız yöntem hastalara büyük kolaylık sağlıyor
Yayınlama: 02.04.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ameliyatsız yöntemlerin hastalara avantaj sağladığını ifade eden Dr. İsmail Ateş, “Kalp ameliyatlarının zorlukları ve riskleri herkesçe çok iyi bilinmekte olup, birçok hasta bu risk ve zorluklardan dolayı kapak hastalıklarının tedavisini geciktirmesinden dolayı sağlıklarını kaybedebiliyorlar dedi.

Dr. İsmail Ateş, Tıp teknolojisindeki gelişmeler ve giderek artan ameliyatsız müdahale olanakları, hem hastalara büyük kolaylık getirmekte hem de hekimlere çok ciddi kapak müdahalelerini çok düşük risklerle yapabilme olanağı sunmaktadır dedi.

Ameliyat sonrası, yakın takip gerektiren, aksatılması veya unutulması halinde ölüme dahi sebep olabilen kan sulandırıcı ilaçların kullanımı ameliyatla değişim yapılmış, mekanik kalp kapakları için zorunludur.

Oysa ameliyatsız kapak müdahalelerinden sonra bu ilacın kullanım zorunluluğu olmadığını öne süren Dr.İsmal Ateş, sadece bu durum bile birçok ölümü önlediğini ve hastaların uzun yıllar sorunsuz yaşamasına olanak sağladığını açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.