Barut, Engelli öğrenciler için harekete geçin

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye’de fiziki olarak okul ve sınıfların engelli öğrencilerin gereksinimlerini karşılamadığını belirterek bu nedenle acil ve etkin çözüm bulunmasını istedi.

Barut, Engelli öğrenciler için harekete geçin
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye’de fiziki olarak okul ve sınıfların engelli öğrencilerin gereksinimlerini karşılamadığını belirterek bu nedenle acil ve etkin çözüm bulunmasını istedi.

Meclis’e soru önergesi vererek iktidarı göreve çağıran Barut, “Eğitimin bugün ve geleceğimiz için önemi ortadayken, yaşanan sorunların çözümü konusunda adım atılmaması kabul edilemez. Çocuklarımızı eğitim hakkından mahrum bırakan bu konuda, bakanlığı ve iktidarı engelli bireylerimizin sorunlarına duyarlı olup acil ve etkin çözüm üretmeye çağırıyoruz” dedi.

“ACİL ÇÖZÜM ŞART”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Toplumsal yaşamımızda engelli yurttaşlarımızın karşılaşmış oldukları yığınla sorunların başında eğitim gelmektedir. Maalesef büyük oranda toplumsal dışlanmaya maruz kalan engelli yurttaşlarımız ve öğrencilerimiz önemli bir kısmı günlük işlerin dahi üstesinden gelemeyeceğini düşündüğünden ikinci bir kişinin yardım ve desteğine bağımlı bir hayat sürmektedirler. Bu nedenle birçok engelli yurttaşımız eğitim hayatından mahrum kalmakta ve kendi özel yeteneklerinin farkında olamamaktadır. Sorunun boyutu oldukça büyüktür ve acil çözüm bulunması zaruridir” diye konuştu.

“EĞİTİM HAKKI ENGELLENİYOR”

Türkiye’de fiziki şartların engelliler için büyük sorun teşkil ettiğini, fiziki olarak ülkedeki mevcut okul ve sınıfların de engelli öğrencilerin gereksinimlerini karşılamadığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti;
“Engelli vatandaşlarımız kayıt olacak okul bulamaması, mevcut okulların ve sınıfların ise fiziki anlamda yetersiz olması engelli bireyleri eğitim hayatından mahrum bırakmaktadır. Birçok engelli vatandaşımız bu sebeplerden ötürü eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmaktadır. Eğitimin bugün ve geleceğimiz için önemi ortadayken, yaşanan sorunların çözümü konusunda adım atılmaması kabul edilemez. Çocuklarımızı eğitim hakkından mahrum bırakan bu konuda, bakanlığı ve iktidarı engelli bireylerimizin sorunlarına duyarlı olup acil ve etkin çözüm üretmeye çağırıyoruz.”

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN DURUMUNU SORDU

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un Meclis’e verdiği önergede şu sorulara yanıt istendi:
“1- Ülkemizde ve şehrimiz Adana’da engelli öğrencilerimizin gidebileceği kaç okul bulunmaktadır?
2- Bu okullar engelli öğrencilerin eğitim alabilmesi için fiziki şartlar bakımından yeterli midir?
3- Türkiye genelinde ve Adana’da okuma çağında olan kaç engelli öğrencimiz vardır?
4- Ülkemizde ve Adana’da eğitim hayatına devam eden olan kaç engelli öğrencimiz bulunmaktadır?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.