Barut’tan narenciye üretimi ve ihracatına destek çağrısı

Barut, Meclis’te güney illeri ve KKTC’deki narenciye üreticilerinin sesinin duyulması çağrısı yaptı.

Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis’te güney illeri ve KKTC’deki narenciye üreticilerinin sesinin duyulması çağrısı yaptı. Milyonlarca yurttaşın geçim kaynağı olan narenciyede üretimin ve üreticilerinin desteklenmesini talep eden Barut, ihracatın önündeki engellerin de kaldırılmasını istedi.

“NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ÇÖZÜM İSTİYOR”

Meclis’in Ekim ayına kadar çalışmalarına ara vermeden önceki son oturumunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye’nin en önemli narenciye üretim bölgesi olan güney illerindeki turunçgil üreticilerinin sesini duyuran Barut, ” Ülkemiz ve yavru vatanımız KKTC’de narenciye üretimi, gıda güvenliğimiz ve ekonomi için hayati önemdedir. Narenciye üretimiyle milyonlarca insanımız geçim sağlamakta, gıda egemenliğimiz de korunmaktadır. Hem Türkiye’de hem da Kıbrıs’ta narenciye üreticilerinin sorunları ve talepleri var” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN SESİNİ DUYUN, DESTEK OLUN”

Narenciye üretimi ve üreticilerinin desteklenmesini, ihracatın önündeki engellerin de kaldırılmasını öneren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“Üretim maliyetlerindeki artıştan Akdeniz Meyve Sineği başta olmak üzere bütün zararlılarla mücadeleye, ürünlerimizin ederi fiyatlardan satılmasından ihracatın önündeki engellerin kaldırılmasına kadar çok fazla konuyu konuşmamız gerekiyor. Niye konuşacağız? Çünkü doğru çözüm için tartışmamız şart. Hem KKTC’de hem de Türkiye’de narenciye üretimi ve üreticilerinin desteklenmesini istiyoruz. Üretim maliyetlerinin düşürülmesini, çiftçinin desteklenmesini, ihracatın önünün açılarak teşviklerin arttırılmasını bekliyoruz. Tarımsal üretim ve üreticilerimizin sesini duyun, destek olun!