Binlerce Kişi Yörük Türkmen Şöleninde Buluştu

Yörük Ormanı Park Şenlik alanında düzenlenen şölene, binlerce Yörük Türkmeni, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye başkanı, milletvekili ve vatandaşların katılımı ile şölen gerçekleşti.

Yayınlama: 05.05.2024
Düzenleme: 06.05.2024 09:46
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’nın Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi’nde bulunan Yörük Ormanı Park Şenlik alanında düzenlenen şölene, binlerce Yörük Türkmeni, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye başkanı, milletvekili ve vatandaşların katılımı ile şölen gerçekleşti.

Çoban ateşinin yakıldığı şölende halk ozanları ve yerel sanatcılar sahne alır’ken, yöresel kıyafetlerin giyildiği ekinlikte birbirinden güzel türkü ve şiirler seslendirildi. Şölende halk oyunlarının sergilendiği figürler görülmeye değerdi.

Etkinlik’te Yörük Türkmenleri tarafından oluşturulan kominal bir yapı ile özverili bir şekilde katılımcıların açlık ihtiyaçlarını gidermek amacıyla alanın hemen hemen her köşesinde sıkma börek üreterek dayanışma örneğini sergilediler.

  

Ayrıca diğer tarafta oluşturulan kazanlarda Türkistan pilavı pişirilerek halka dağıtım esnasında bir izdihamın yaşandığı görüldü.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.