Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yöneticileri basınla buluştu

Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yöneticileri Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı (Şıhmurat köyü) civarında bulunan Bozdoğanlar çifliğinde basın emekcileri ile kahvaltıda buluştular.

Yayınlama: 30.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yöneticileri, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı (Şıhmurat köyü) civarında bulunan Bozdoğanlar çifliğinde basın emekcileri ile kahvaltıda buluştular.

Başkan Ozan Bozdoğan, Dernek çalışmaları hakkında da açıklamada bulunarak, Bozdoğanların tarihi geçmişi hakkında bilgiler vererek sözlerini şöyle sürdürdü: 

Dernek çalışmalarına 2019 yılında başladık, ancak yaşanan pandemi ve deprem felaketi nedeniyle çalışmaların biraz aksamıştır. Ancak biz aksayan zamanın telafisi adına hiç yılmadan son sürat devam edeceğimizden asla şüpheniz olmasın…

Bundan sonra basınla daha sık görüşüleceğini ifade eden Başkan Bozdoğan, Tarihimiz hakkında araştırmaların devam ettiğini, konuyla ilgili araştırmacı Akademisyen bir ekibin olduğunu araştırmacı Cezmi Yurtsever’in katkılarıyla  BOZDOĞAN’lar kitabını yayınlandıklarını ve Bozdoğanların sadece Adana da değil, Ülkenin bir çok yerinde ve ülke dışında dahi köklerinin yani Bozdoğanların bulunduğunu açıkladı.

Bizim şu an için 7000 dernek üyemiz vardır diyen Başkan Ozan Bozdoğan,  Ancak Bozdoğanlar  çok geniş bir aile’ye sahiptir. Bozdoğanların tarihi bir geçmişi var, İşte bu nedenle tarihimize sahip çıkarak, BOZDOĞAN’ları gelecek nesile aktarmak zorundayız.

Bizim tarihimiz Osmanlı dönemine yansır. Ulusal kurtuluş mücadelesinde Bozdoğanların rolü büyüktür. Bozdoğanlar dün olduğu gibi bu günde Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyerek onun izini sürmektedir.

Dernek olarak amaçlarının Bozdoğanların tarihi geçmişini geleceğe taşıyacak olan gençlerimize sahip çıkabilmenin gayreti içerisindeyiz, Öğrencilerimize burs ve destek sunarak, onlara sahip çıkacağız.Bozdoğanlara yakışır bir şekilde gençlerimizin yetişmesi ve ahlaki değerlere sahip çıkmalarının gayreti içerisinde olacağız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bozdoğanların sosyal siyasal ve kültürel anlamda birliktenliğini sağlayarak, örf adet ve geleneklerine bağlı bir neslin oluşumu ile  bu kültür ve dayanışmanın oluşması  adına yola çıktıklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Hoş bir ortam içerisinde geçen sohbette, Bozdoğanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek yöneticilerinden Adil Bozdoğan, Serhan Bozdoğan, Barış İlker Kıllıoğlu, Mehmet Akdemir, Ali Çetinkaya, Enver Bozdoğan, Ayfun Kaplan, Kenan Deniz, Kenan Turaçcı, Fethi Beslioğlu ve dernek sekreteri Lütfiye Karamut’tan oluşan yöneticiler gazetecilere  dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.