BU CİNAYETİN SORUMLUSU KİM?

BU CİNAYETİN SORUMLUSU KİM?
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – ÖVDER Tüm öğrenci Velileri dayanışma Derneği İzmir Şb Başkanı Behram Kaya, bir basın açıklaması yaparak Aydın /Efeler’de KYK (Kredi Yurtlar Kurumu)’na bağlı kız öğrenci yurdunda asansörün düşmesi sonucunda yaşamını kayıp eden üniversite öğrencisi Zercen Ertaş,’nın sorumlusu kim olduğunu sordu.
Başkan Behram Kaya, 15 kişilik asansöre 16 kişi bindiği için öğrenciler mi? Yoksa asansör bakımını TMMOB’den alıp özel şirketlere veren hükümet midir dedi.
Yüzlerce öğrencinin inip çıktığı asansör, bir kişi fazla binmekle arıza yapmaz. Bakımsızlık arıza yaptırır.
Yurt müdürü pişkin pişkin hiçbir sorumluluğu yok gibi “16 kişi bindiği için asansör düştü” diye açıklama yapıyor. Ölen öğrenciye bile saygısı olmayan bir kişinin orada görevli olması, Yurtkur genel müdürlüğünün ve AKP hükümetinin liyakat yerine yandaş anlayışı ile hareket etmesidir.
Kamu kurumlarının kamu kurumları tarafından denetlenmesi ve bakımının yapılması sosyal bir devletin ana görevidir. Yandaşlara para kazandırmak için özel şirketlere asansör bakımının verilmesi insan değerinin hükümet gözünde bir önemi olmadığını gösterir.
Her ile bir üniversite, her ilçeye niteliksiz yüksek okulların açılması sonucu öğrenci sayılarının hızla artmasına karşın, KYK yurtlarının açılmaması, öğrencileri özel yurtları elinde tutan tarikat ve cemaatlerin kucağına atmaktadır. Bu bilinçli yapılan bir uygulamadır. Kamu kurumlarının bakımsız olması, devlet kaynaklarının özel şirketlere aktarılması hükümetin tercihidir.
ÇEDES gibi projelere kaynak aktaran MEB ve Gençlik ve Spor Banklığı’nın yurtlara yatırım yapmaması ve ilgisizliği bu cinayetin işlenmesine neden olmuştur.
Şu soruların cevabını ÖVDER (Öğrenci Velileri Derneği) olarak yetkililerden almak istiyoruz.
1- Bizim vergilerimizle çocuklarımıza neden barınma, beslenme sağlanmıyor ve nitelikli eğitim verilmiyor?
2- Kamu kurumlarına liyakatli görevliler atanıp, öğrencilerimizin bakımlı ve güvenli yerlerde yaşamaları sağlanmıyor?
3- Kar amacı güden özel şirketlerin eline bırakılan kurumlarda meydana gelen ve Zeren Ertaş gibi ölümlerin önüne geçilmiyor.
4- Öğrencilerin şikayetleri ve istemleri neden dikkate alınmamıştır.
5- Asansörlerin bakımı hangi sıklıkla yapılmış, ne eksiklik bulunmuş ve yurt müdürü eksikliği gidermek için ne yapmıştır.
6- İnsanların, öğrencilerin canı iktidar nezdinde bu kadar ucuz mu?
Asansörlerin teknik bakımları için bir personel dahi göndermeyen devlet, cinayeti protesto eden öğrencilerin karşısına yüzlerde güvenlik ve tomaları dikip, darp ettirebiliyor.
Yurt yemeklerinden öğrencilerin zehirlenmesine çözüm bulmayan Yurtkur genel müdürlüğü, YÖK ve iktidar öğrencilerin hak arama girişimlerini bastırmak için tüm olanağının kullanıyor.
Bu cinayette yaşamını kayıp eden çocuğumuzu saygı ile anıyoruz. Ailesine ve yakınların baş sağlığı diliyoruz.

Bu gibi cinayetlerin bir daha yaşanmaması için de davanın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.