BU GÜNE KADAR HİÇ BİR SAVAŞTA SAĞLIK BİRİMLERİ HEDEF ALINMAMIŞTIR

Adana Emek Güçleri Platform bileşenleri İnönü Parkında bir araya gelerek İsrail’in sivil halka karşı saldırılarını basın açıklamasıyla kınadılar

Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Emek Güçleri Platform bileşenleri İnönü Parkında bir araya gelerek İsrail‘in sivil halka karşı saldırılarını basın açıklamasıyla kınadılar. Platform adına basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten okudu.

Hamas saldırısını fırsat bilip Gazze’yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaştığını belirten, Ökten;” İsrail, yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. En son olarak İsrailin Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik bombalı saldırısında ilk belirlemelerde en az 800 kişi yaşamını yitirmiş, ancak her geçen saat bu sayı artmaya devam etmektedir.”

“İNSANİ DEĞERLERDEN YOKSUN SALDIRILARIN BİR ÖRNEĞİ OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR”

Ökten, “Bugüne kadar dünya savaşları da dahil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar veya sağlık birimleri hedef alınmamıştır. İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurarak İsrail’in yapığı bu saldırı, en temel insani değerlerden yoksun saldırıların bir örneği olarak tarihe geçmiştir” dedi.

“İSRAİL HUKUK TANIMIYOR, SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ BOMBALIYOR”

Terörle mücadele ettiğini ifade eden İsrail, ayrım gözetmeksizin sivil yerleşim yerlerini hedef almış ve bu saldırılarını bugüne kadar aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen Ali İhsan Ökten; “Gazze’de bugüne kadar binlerce insan savaşın acımasızlığı içinde ölmüş ve binlercesi yaralanmıştır.

Uluslararası hiçbir hukuka uymamak insanların onuruna yönelik bir saldırı olup, bu durum aynı zamanda küresel barış ve güvenliği de tehdit etmektedir. Bu olay, bir savaş suçu sayılarak yetkili ulusal ve uluslararası makamlarca araştırılmalıdır. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.”

Ökten, “Buradan İsrail’e sesleniyoruz. Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için, Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın” dedi.

Ökten basın açıklamasını sonlandırırken şu ifadelere yer verdi; “Buradan tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz. İsrail’in tüm bu akıl almaz saldırılarına dur deyin. İnsanlık suçu işleyen İsrail’e saldırılarını durdurması için yaptırım uygulayın. Filistin’e Gazze’ye acil sağlık, gıda, barınma desteği sağlayın. Yaralıların tedavisi ve nakli için yaşam koridoru açın.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.