BÜYÜK ZAFER’i kutladık

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Adana Şubesi ile birlikte organize edilen çelenk koyma töreninde ‘Bir milletin küllerinden doğuşunu taçlandıran 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102.Yıldönümünde ATA’mızın huzuruna çıktık.

Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Adana’da Gazeteciler 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102.yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Adana Şubesi ile birlikte organize edilen çelenk koyma töreninde ‘Bir milletin küllerinden doğuşunu taçlandıran 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102.Yıldönümünde ATA’mızın huzuruna çıktık.

Emperyalistlerin Anadolu’yu işgal planının işbirlikçisi Yunan Ordusu’nun Ankara’ya doğru harekete geçmesiyle birlikte; Başkomutan olarak ordunun başına geçen Mustafa Kemal’in azmi, askeri dehası ve eşsiz öngörüsüyle düşman önce Afyonkarahisar’da durdurulmuş, sonrasında da “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri” komutuyla 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmüştü.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran ve Anadolu’nun düşmandan temizlenmesiyle sona eren 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102.yıldönümü ülke genelinde kutlandı.

ORTAK KUTLAMA

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Adana Şubesi tarafından birlikte düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, Şehit ve Gaziler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazetecilerin katıldığı törende Başkan Esendemir ve Başkan Kanber anıta birlikte çelenk koydu.

DESTANSI ZAFER’İN COŞKUSU BİTMEYECEK

Çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan, askerlik tarihine geçen destansı ZAFER’in yıldönümünde; bugün kutsal vatan topraklarında özgür yaşamamızı sağlayan kahramanları unutmamak gerektiğini söyleyen ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Esendemir; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen bu zafer, ülkemizin özgürlüğü için verdiğimiz mücadelenin ve milletimizin ortak hedefleri doğrultusunda gösterdiği azmin ve kararlılığın bir sembolüdür. Bir 102 yıl daha geçse de, bu coşku hiç bitmeyecek” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, sadece bir tarihî olayın anılması değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme sürecindeki önemli adımların ve ulusal birliğin pekiştirilmesinin simgesi olduğunu söyleyen Esendemir; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber de yaptığı açıklamada; orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş, dört bir yanı yakılıp-yıkılmış Anadolu’da güneş gibi doğan Türkiye Cumhuriyeti’ni taçlandıran BÜYÜK ZAFER’in 102.yıldönümünü kutlarken, geçmişi ve bugünü gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak gerektiğine dikkat çekti.