Ç.Ü. Diş Hekimliği Mezunları dernek çatısı altında buluşuyor

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Diş Hekimliği Mezunları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Yayınlama: 20.09.2024
A+
A-

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Diş Hekimliği Mezunları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Derneğin kuruluş amaçlarını anlatan Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Mezunları Derneği Başkanı Dr. Dt. Ferhat Erinç Tüysüz, “Derneğimiz, diş hekimliği alanında eğitim almış mezunlarımızın mesleki gelişimlerini desteklemek ve kariyer fırsatlarını artırmak amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz, mezunlarımıza muayenehane açma süreçlerinde, iş bulma konularında ve mesleki rehberlik sağlayarak yanlarında olmayı hedeflemektedir” dedi.

Erinç Tüysüz; dernek üyeleri arasında güçlü bir dayanışma oluşturmayı, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi ve diş hekimliği mesleğinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını, farklı etkinlikler, seminerler ve atölye çalışmaları ile mezunlarımızın sürekli öğrenim süreçlerine destek olmayı, diş hekimleri arasında ağ kurma fırsatları sunmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Dt. Sıdıka Kaleli, Genel Sekreter Dt. Müge Üçdut, Sayman Dr. Dt. Gamze Bolkan Genç ve Yönetim Kurulu üyesi Dt. Burak Mutluhan Uysal’ın yanı sıra Denetleme Kurulu üyeleri Doç. Dr. Dt. Adile Şehnaz Yılmaz, Dt. Eser Esirgen ve Dt. Kerem İşigüzel ile birlikte; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret eden Tüysüz; derneğin tanıtımı noktasında basının desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Tüysüz; “Mezunlarımızın kariyer yolculuklarında daha güçlü adımlar atmalarını sağlamak ve diş hekimliği camiasında daha etkili bir varlık göstermelerine yardımcı olmaktır. Siz de derneğimize katılarak bu anlamlı yolculuğun bir parçası olabilirsiniz” dedi.

Diş Hekimliği alanında eğitimin okuldan mezun olduktan sonra da devam ettiğini, sektörün her geçen gün bilgi, görgü ve donanım açısından sürekli geliştiğine dikkat çeken ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, özellikle merdiven altı tabir edilen yerlerde diplomasız ve ehil olmayan kişilerin çok önemli sağlık problemlerine yol açtığını belirterek şunları kaydetti;

“Diş Hekimlerinin örgütlü yapılar kurarak mesleğin gelişimi, üyeleri arasında bilgi paylaşımı başta olmak üzere sosyal-kültürel ve mesleki çalışmalar yaparak güçbirliği oluşturması sektör açısından önemlidir. Her örgütlü yapı bir ihtiyaçtan doğmaktadır. Bu yönde bir ihtiyaç hasıl olmuş ki; siz de bu noktada bir araya gelmişsiniz. Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Mezunları Derneği üyelerine şahsınızda başarılar dilerim.”