ÇÜ Akreditasyon Belgesi Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Takdim Edildi

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında belge almaya hak kazanan Çukurova Üniversitesinin Akreditasyon Belgesi bugün düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e takdim edildi.

Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER -Kurumsal İzleme Programı süreçlerini tamamlayan Çukurova Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Sürekli iyileşme ve gelişme bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarımızın Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında belge almaya hak kazanan Çukurova Üniversitesinin Akreditasyon Belgesi bugün düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e takdim edildi.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törene Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Kurumsal İzleme Programı Süreçlerini Başarıyla Tamamladık”

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin 50 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü ve en güçlü üniversitelerinden biri olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi;

“Aynı zamanda bir Araştırma üniversitesi de olan Üniversitemizi en ileri seviyelere taşıma kararlılığı içerisinde çalışmalarımıza temel değerlerimizle ve stratejik hedeflerimizle uyumlu olarak devam ediyoruz. Huzur, güven ve başarıyla tüm paydaşlarımızın kurumsal ilkeler ışığında memnuniyet, aidiyet ve bağlılık duygularını geliştirmeye odaklanmış bir kalite kültürü anlayışı ile çıktığımız kalite yolculuğunda Kurumsal İzleme Programı süreçlerini tamamladık.

Şu anda 23 lisans programımız akreditasyon belgesine sahiptir. Kasım 2022’de Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında değerlendirilen Üniversitemiz, 2023 yılında ise 2 yıllığına kurumsal olarak akredite edildi.

YÖKAK’ın dış değerlendirme ve izleme programlarının yanı sıra YÖKAK tarafından tanınan akreditasyon kuruluşlarının birçok programımıza yapmış olduğu bağımsız dış değerlendirme süreçlerinde yer alıyor olmamız, Üniversitemiz kalite çalışmalarına önemli katkılar sağlamıştır. Sürekli iyileşme ve gelişme bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarımızın Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum.”

Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemleri ve Akreditasyonların Önemi

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak da, “Yükseköğretimde Kalite Güvence Sistemleri ve Akreditasyonların Önemi” başlıklı sunumunda “Yükseköğretim Kalite Kurulunun Faaliyet Alanları”, “Yükseköğretimde Kurumsal Akreditasyon”, “YÖKAK- Kurumsal Dış Değerlendirme Türleri”, “YÖKAK Ölçütleri” gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Yükseköğretim kurumlarında kalite akreditasyon çalışmalarının yürütülmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanmasında üst yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kocabıçak akreditasyonun faydalarına değinerek tüm personelin görev, yetki ve sorumluluklarının iyi tanımlanmasının insan gücü yapılanması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e Çukurova Üniversitesi kurumsal akreditasyon belgesi takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.