Cumhuriyet için Adana daveti

Kurtuluşa ilham veren Adana’da iş dünyası Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için 3 büyük etkinlik düzenliyor.

Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli kurtuluş mücadelesine ilham veren Adana’da iş dünyası, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok önemli bir organizasyona imza attı. ADSİAD, ADANAGİAD ve İŞKAD işbirliğiyle 24-29 Ekim tarihi aralığında yapılacak program kapsamında panel, söyleşi, konser ve sportif yarışma gerçekleştirilecek. Adana iş dünyası bileşenlerince yapılan açıklamada, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlanırken herkes duyurulan etkinliklere davet edildi.

“CUMHURİYETE DEĞER, ADANA’YA YAKIŞIR”

Bölgenin en kapsamlı iş dünyası kuruluşu Çukurova SİFED çatısı altında yer alan Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), Adana Genç İş İnsanları Derneği (Adana GİAD) ve İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için harekete geçti. Asırlık gurur Cumhuriyet’e yakışır bir kutlama programı hazırlayan iş dünyası temsilcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözünü anımsattı. Milli kurtuluş mücadelesine ilham veren Adana’da Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır biçimde bir etkinlik programı hazırladıklarını vurgulayan ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa ve İŞKAD Başkanı Berman Mantı, duyurusu yapılan etkinliklere herkesi davet etti.

ANLAMLI ÇAĞRI

Herkesin Cumhuriyet Bayramı ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlayan ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa ve İŞKAD Başkanı Berman Mantı, 24-29 Ekim’de yapılacak dizi şeklindeki etkinliklerle ilgili şunları dile getirdi;
“Gururumuz Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin ilk hissi teşebbüsünün oluştuğu güzel kentimiz Adana’ya yakışır şekilde kutlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk olarak 24 Ekim Salı günü Adana Ticaret Odası Salonu’nda saat 18.00’da ‘Yok Oluşun Sınırından Yeniden Doğuş; Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadelede Adana ve Atatürk’ konulu bir panel düzenleyeceğiz. Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Sümbül yönetimindeki bu panelde, Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı ‘Atatürk ve Cumhuriyet’, yine Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ‘Atatürk- Kurucu Felsefenin Evrimi’ ve Gazeteci Mehmet Uluğtürkan ise ‘Atatürk, İlk Hiss-i Teşebbüs ve Adana’ konu başlıklarıyla ilgili konuşmalar yapacaklar. Aynı program çerçevesinde 28 Ekim’de ise ESAS 01 AVM içindeki PGM Salonu’nda saat 20.30’da ünlü sanatçımız Erol Evgin, ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ adlı konser verecekler. Dizi kutlamalarının son kısmında da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Yelken Kulüp’te saat 13.30’da Cumhuriyet için Kürek Yarışması yapılacak. Adana’ya yakışacak ve çok anlamlı bu etkinliklerimizde buluşmak dileğiyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutluyoruz.”

İŞTE O ETKİNLİKLER;

24 Ekim -29 Ekim Haftası Etkinlik Programı

PANEL- 24 Ekim Salı;

“Yok Oluşun Sınırından Yeniden Doğuş; Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadelede Adana ve Atatürk”

Moderatör: Prof.Dr. Muzaffer Sümbül ( Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Konuşmacılar:
Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı
*Atatürk ve Cumhuriyet
Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ( Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Atatürk- Kurucu Felsefenin Evrimi
Gazeteci Mehmet Uluğtürkan
*Atatürk, İlk Hiss-i Teşebbüs ve Adana

Kokteyl: 18.00
Panel : 18.30
Yer: Adana Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası

KONSER – 28 Ekim Cumartesi;

Erol Evgin, “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” Konseri
Kokteyl: 20.30
Konser: 21.00
Yer: 01 PGM
BİLETLER BİLETİX’TEN SATIŞA ÇIKMIŞTIR

CUMHURİYET KUPASI – 29 Ekim Pazar
Kürek Yarışması
Saat: 13.30
Yer: Yelken Kulüp

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.