Cumhuriyetin 100. Yılına özel “Çocuklara Adana Gezisi” düzenlendi

12 Ekim’de Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına özel “Çocuklara Adana Gezisi ”düzenlendi.

Yayınlama: 15.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün uzman personelleri tarafından 12 Ekim’de Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına özel  “Çocuklara Adana Gezisi ”düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle, çocuklara Cumhuriyetimizin 100.yılına ulaşmış olmanın gurunu yaşatmak, coşkusunu hissettirmek ve önemini vurgulamak amacı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün uzman personelleri tarafından Yüreğir /Cengiz Topel İlkokulu 4.sınıf öğrenci grubu ve ebeveynlerine yönelik Adana’nın tarihi mekânlarına gezi düzenlendi. Öğrenci ve ebeveynler öncelikle Adnan Menderes Bulvarı’na götürülüp, bölgenin doğal güzelliği ile Baraj Gölü’nün altında yatan İlkçağ Medeniyetleri anlatıldı. Daha sonra Merkez Camisi ve Merkez Parkı’nı görmeleri sağlandı.

Akabinde tarihi Tepebağ Evleri, konakları tanıtıldı, Atatürk Evi Müzesi ve Sinema Müzesi incelendi, bilgi aktarıldı. Öğrenci ve ebeveynler dünyanın kullanılan en eski köprüsü olan Taşköprü’yü de gezdi, 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.