Dervişoğlu: “Bu millet sizin köleniz değil, marabanız değil”

Dervişoğlu, “Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında! İnin beyler vatandaşın sırtından! Bu millet sizin köleniz değil, marabanız değil, uşağınız değil!” ifadesini kullandı.

Dervişoğlu: “Bu millet sizin köleniz değil, marabanız değil”
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, kendi isminin de yer aldığı 154’ler tartışması üzerinden sert ifadeler kullandı.

“İki cihanda yan yana gelemeyecek bazı insanları, aynı torbaya doldurarak adeta eşitlemiş, ‘bölücü, Liberal, Marksist, Fetöcü” yapıların elemanı’ diye yaftalamışlar” diyen Dervişoğlu, “Bunu yapanlara sesleniyorum; bu insafsızlıktır, bu izansızlıktır, bu bize saygısızlıktır ve ahde vefasızlıktır diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

Ayrıntıya girip hiç kimseyi mahcup etmek niyetinde değilim. İçinde yetiştiğim camiayı üzmek, kırmak istemem. Ancak sabrın da bir sınırı var. Sözlerimin muhatapları maziyi paylaştığım insanlar değil, eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklardır dedi.

Hayatım boyunca bölücü, Liberal, Marksist ve Fetöcü diye hiç anılmadım. Bütün ömrümce anıldığım ve gurur duyduğum tek bir sıfat var. Onu da öyle bir ayağa düşürdünüz ki, sizin yüzünüzden ve utancımdan kullanamıyorum.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “küfe” çıkışına da tepki gösteren Dervişoğlu, “Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında! İnin beyler vatandaşın sırtından! Bu millet sizin köleniz değil, marabanız değil, uşağınız değil!” ifadesini kullandı.