Zorlu’dan casusluk operasyonuna yönelik sığınmacı soruları

Zorlu’dan casusluk operasyonuna yönelik sığınmacı soruları
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği İsrail casusları operasyonu kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Casusların Türkiye’ye nasıl girdiğinin irdelenmeye muhtaç olduğunu belirten Zorlu, “Zira halen süregelen sığınmacı sorununu da, etkileri açısından dikkate almak gereklidir” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Milli İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği İsrail casusları operasyonunu Meclis gündemine taşıdı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Zorlu, Milli İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği operasyon kapsamında, İsrail istihbaratına çalışan bir casusluk şebekesinin üyesi olduğu iddiasıyla çoğunluğu yabancı uyruklu 34 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.
Milli güvenliğimiz ve egemenliğimiz açısından son derece önemli gördüğüm bu operasyonun, derinleştirilerek incelenmesi başka hücreleri de tespit bakımından kritiktir diyen Zorlu, Bu kapsamda casusların ülkemize nasıl girdiği irdelenmeye muhtaçtır. Zira halen süregelen
sığınmacı sorununu da, etkileri açısından dikkate almak gereklidir  ifadesini kullandı.
Zorlu, şu soruları yöneltti:
1. Bu ajanlar, hangi tarihte tespit edilmiştir?
2. Ajanların kaçı Türk vatandaşı kaçı yabancı uyrukludur?
3. Yabancıların, uyruklarına göre dağılımı nedir?
4. Kaç tanesine Türk vatandaşlığı verilmiştir?
5. Bunlardan konut satışı yoluyla vatandaşlık alan var mıdır? Varsa bunların istihbarat ve güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.