Esendemir, “Çanakkale Kalbimizin attığı yerdir”

Esendemir, Çanakkale’nin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten taarruz emrini aldıktan sonra bir daha geriye dönmeyi düşünmeyenlerin yurdu olduğunu belirterek, “Bizim için de kalbimizin attığı her yer Çanakkale’dir” dedi.

Yayınlama: 17.03.2024
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Çanakkale’nin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten taarruz emrini aldıktan sonra bir daha geriye dönmeyi düşünmeyenlerin yurdu olduğunu belirterek, “Bizim için de kalbimizin attığı her yer Çanakkale’dir” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Cafer Esendemir, “Evladının tırnağını keserken ‘canı yanmasın’ diye büyük özen gösteren bir babanın; gözünü kırpmadan seve seve canını verdiği yerdir Çanakkale… Bu yüzden, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emrini verdikten sonra geri dönmeyenler ve onların kahramanlıkları tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.

Atatürk’ün ‘Anafartalar Kahramanı’ ünvanını almasının ardından, Albay rütbesi ile Çanakkale destanına önderlik ettiğini vurgulayan Esendemir, “Bu şanlı mücadele, dünyada eşi emsali görülmemiş bir destanın hikâyesidir. Bu mücadele, topraklarımızın ne şartlar altında, ne kadar büyük fedakârlıklarla kazanıldığının efsanesidir. Çanakkale, bağımsızlık içerisinde süreceğimiz hayatlarımız için atalarımızın kanları ile bedel ödeyerek bıraktığı mirastır. Bu mirasa son nefesimizi kadar sahip çıkmalı ve atalarımızın bıraktığı topraklara layık bir şekilde yaşamalıyız” diye konuştu.

Esendemir, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında özgürce yaşıyorsak ve sınır taşlarındaki Mehmetçiklerimiz hâlâ sıradağlar gibi dimdik duruyorsa yurdumuzun dört bir yanında, bunu Çanakkale Zaferi’ni kazanan yiğitlerimize borçluyuz. Bu bilinçle; bir kez daha 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.