Eski istihbaratçı Altaylı’nın damadına ‘hakaret’ soruşturması

Ankara 16ncı Ağır Ceza Mahkemesi, eski istihbaratçı Enver Altaylının terör örgütü üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezası alan damadı Metin Can Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılmazın yargılama sırasındaki sözleri ile mesajlaşma dökümlerini delil olarak sunan mahkeme, Yılmazın hakaret, iftira, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarını işlediğini belirtti.

Yayınlama: 17.07.2022
A+
A-

Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘siyasi ve askeri casusluk için devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin etme’ suçlarından yargılanan Metin Can Yılmaz, ‘terör örgütü üyeliği’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nce de hukuka uygun edildi. 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca mayıs ayında Yılmaz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DELİLLER SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Mahkemenin dilekçesinde; Yılmaz’ın mahkeme heyetine, soruşturmada görevli hakim-savcılara ve kolluk güçlerine hakaret ve iftirada bulunduğu belirtildi. Yılmaz’ın ayrıca ‘Skype’ yazışmalarında da kamu görevlileri ile siyasiler hakkında sarf ettiği sözlerle ‘hakaret’, ‘iftira’, ‘devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarını işlediğinin tespit edildiği aktarıldı. Dilekçeyle birlikte duruşma zabıtlarına ait SEGBİS çözümleri ile ‘Skype’ yazışma içerikleri de savcılığa gönderildi. Suç duyurusu sonrası Yılmaz hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.