Evsen: “Vakıflar bizim kimliğimizdir”

Adana Vakıflar Bölge Müdür vekili Metin Evsen, Adana zengin kültüre sahip bir ilimizdir. Dolayısıyla bu zenginliğimizi bizim paylaşmamız lazım ki insanlar Adana’nın bu yönünü de bilsinler.

Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-
İLKGÜN HABER – Adana Vakıflar Bölge Müdür vekili Metin Evsen, Vakıflar Haftası münasebetiyle Ramazanoğlu Medresesi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, vakıf çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.
Vakıflar bölge müdürlüğünce Ramazanoğlu Medresesinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, Basın İlan Kurumu Adana Bölge Müdürü Çetin Oranlı, T.C. İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve çok sayıda basın mensubu katıldılar.
 “Vakıflar bizim kimliğimizdir” diyerek sözlerine başlayan Adana Vakıflar Bölge Müdür vekili Metin Evsen, vakıfların, geçmiş ve geleceğimizi birbirine bağlayan en önemli kültür varlıklarımızdır.  Şu an içinde bulunduğumuz Ramazanoğlu Medresesi ve hemen yan tarafında bulunan cami, Ramazanoğlu yani Ulu Camii önemli eserlerimizden biri olup, burası bir külliye şeklinde yapılmıştır. Ayrıca yan tarafta ise Ramazanoğlu Konağının bulunduğunu söyledi.

Bu gün burada basın mensuplarıyla toplanma amaçlarının, vakıf kültürünü paylaşmak olduğunun altını çizen Adana Vakıflar Bölge Müdür vekili Metin Evsen, sizler vasıtasıyla vakıf eserlerimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Adana zengin kültüre sahip bir ilimizdir. Dolayısıyla bu zenginliğimizi bizim paylaşmamız lazım ki insanlar Adana’nın bu yönünü de bilsinler. Bizim restorasyon çalışmalarımızın yanında sosyal çalışmalarımız da var. Sosyal çalışmalarımızda hayır işleri dediğimiz birim şubemiz vasıtasıyla, yetim ve öksüzlere maaş veriyoruz. Bin 317 kişiye kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Ulaşabildiğimiz herkese, kontenjan sayımızın el verdiği ölçüde, insanlara yetim veya yardıma muhtaç olan insanlarımıza yardım ulaştırmaya çalışıyoruz dedi.

Çarşı merkezinde bulunan ve yıkmış olduğumuz Vakıflar Sarayı’nın olduğu yerde yeni inşaatı bir an önce bitirerek, Vakıflar Sarayı ismiyle yeniden en kısa zamanda eski ve yeni kiracılarımızın hizmetine sunarken, vakıf olarakta Adana’mıza güzel bir hizmet binası kazandırmış olacağız açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.