‘Geleceğe mektup, duygulandırdı’

Gazeteci-yazar A.Kadir Kaçar’ın 21 yıl önce yazdığı mektup, PTT İdaresi tarafından ÇGC’ye ulaştırıldı.

Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı PTT İdaresi tarafından 2002 yılında düzenlenen, “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası” kapsamında; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci-yazar Abdulkadir Kaçar’ın mektubu; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne (ÇGC) ulaştı.

ÇGC Müdürü Yusuf Aslan tarafından teslim alınan mektup, Abdulkadir Kaçar’ın da hazır bulunduğu toplantıda, ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir tarafından açılarak, okundu.

Duygusal anların yaşandığı, Abdulkadir Kaçar’ın adeta titreyerek dinlediği, geleceğe yazdığı mektubu okuyan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir;

“Zaman zaman bu yönde geleceğe dair mektuplar için çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kampanyalar düzenleniyor. PTT tarafından 2002 yılında başlatılan kampanyada Cumhuriyetimizin ilanının 100.yılında teslim edilmek üzere 2002 yılında Abdulkadir Kaçar’ın yazdığı mektup, hepimizi heyecanlandırdı. PTT İdaresinin tarafımıza ulaştırdığı mektupta, Abdulkadir Kaçar’ın kendisinin bugüne ulaşmayacağı düşüncesiyle kaleme aldığı ve adeta vasiyet özelliği taşıyan mektubunu, bugün kendisinin gayet sağlıklı olduğu bir ortamda birlikte okumak çok farklı bir deneyim. Kendisine sağlıklı yıllar diliyoruz” dedi.

Mektubun yazarı gazeteci-yazar Abdulkadir Kaçar da yaptığı konuşmada; “Aradan 21 yıl geçmiş. Dile kolay. Cumhuriyetin 100.yılına mektup yazarken, bugünleri hayal etmemiştim. Allahıma şükürler olsun, bugün sizlerle birlikteyim. Vasiyetimi yazdığım bu mektubu sizlerle okumak, beni çok duygulandırdı. Gözyaşı dökmemek için kendimi zor tuttum. Kampanyayı düzenleyen PTT İdaresi’ne de, bugün yanımda olan sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

GELECEĞE MEKTUP

“Çukurova Gazeteciler Cemiyeti

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na

 ADANA

Güzel ülkemde Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete inanan ve onun ilke -devrimlerini yaşamanın ötesinde hayranı olan çağdaş bir gazeteci olmaya çalıştım. Meslektaşlarımdan farklı olarak; okuma-düşünme-yazma konusunda kendi felsefemi oluşturmaya çalıştım.

Güzel Türkçem; anadilimle güzel dilimin olanaklarından yararlanarak, düşüncelerimi 20’den fazla kitapta toplamaya çalıştım. (Tamamına yakını Ç.Ü. Merkez Kütüphanesindedir.Kimisinde ismim ABDÜL, kimisinde ABDUL diye bilgisayara işlenmiştir.)

Ancak önüme konulan inanılmaz parasal zorluklar ve kulissel engellemelerle yazılarımda evrenselliği yakalamamış olmama karşın; yayınlanmasında yerel kaldım.

Bir dönem de (Yedekten) kurul üyeliği yaptığım Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nden dileğim şudur;

Bu mektup elinize geçtiğinde yani 2023’te güzel Cumhuriyetimizin 100.yılında büyük olasılıkla yaşamdan ayrılmış olacağım. Cumhuriyetine bağlı, ana dili Türkçe düşünen, okuyan, yazan birisi olarak kendimi bu devletin bahçesinde yetişen, farkedilmeyen meyveli bir ağaç olarak görüyorum.

Düşünce isimli meyvelerimin ağacını oluşturan kitaplarımdan (BÜYÜK KİTAP, SEVGİ SENSİN, SEVGİYE YOLCULUK) önde gelenlerini uluslararası boyutlarda basılıp-yayınlatmanızı diliyorum.

Benim üyesi olduğum Ç.G.C. ekonomik olarak sıkıntı çekiyordu. Ama; 2023’te Türkiye’de pek çok şeyin değişmiş olabileceğini hesaplayarak böyle bir dilekte bulunuyorum. Değişmemişse; yeğenlerim bu konuda Cemiyetimize yardımcı olabilecek ekonomik düzeyde olmalılar. Onlardan yardım alınabilir. Çünkü; bütün mirasımı onlara bırakmış olacağım.

Cenazemin; Ceyhan’a 19 kilometre uzaklıktaki Yellibel Köyü’nde atalarımın yattığı mezarlığa gömülmesini yeğenlerime vasiyet ettim. (Mezarım; babamın yanındaki aile mezarlığında olacak.)

Eğer; bu gerçekleşmiş olursa, mezarımın yitmemesi için (yeğenlerim yaptırmamışlarsa) mini bir anıt mezar taşı yaptırmanızı diliyorum. Üstüne de (OKUDU-DÜŞÜNDÜ-YAZDI) notunu düşmenizi rica ediyorum.

İnanıyorum ki; 100, 200, 500 yıl sonra da düşüncelerim kendilerine yandaş bulacaklar. Onlar benim mezarımı arayıp bulacaklardır.Eğer bu mektubumu aldığınızda ölmüşsem; cemiyetimizin birkaç yöneticisinin Ceyhan’ın Yellibel Köyü’ndeki mezarlığımı ziyaret etmesini diliyorum.

Bu mektubu neden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yazdım?

Çünkü; çocuklarıma ölümü sunmamak için yaşamı da sunmadım, Evlenmedim…

Benim sevdiğim bir kuruluş, bir meslek örgütü olduğu için bu mektubu 2023’te Ç.G.C.yazdım. Sonsuzluktan sevgiler, saygılar, mutluluklar dilerim.

Ziyapaşa Mh. 3Sk. Didem Apt. Seyhan/ADANA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.