IX. Çukurova Biyoteknoloji Günleri Gerçekleştirildi

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “IX. Çukurova Biyoteknoloji Günleri” etkinliği düzenlendi.

Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda “IX. Çukurova Biyoteknoloji Günleri” etkinliği düzenlendi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Özoğul’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan,Biyoteknolojinin önemine dikkat çekti.

İki gün süren etkinliği ilk gününde Sağlık Biyoteknolojisi, ikinci gününde Gıda ve Tarım Biyoteknoloji temasıyla yurtiçi ve yurtdışından 19 öğretim üyesi sunumlarını gerçekleştirdi.

Sağlık Biyoteknolojisi oturumunda PennState Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Tarık Özbolat “3B Yazıcılarla Organ Basımı”, Erciyes Üniversitesinden Doç. Dr. Yavuz Nuri Ertaş “Nanoparçacık ve Doku İskelesi Bazlı Yaklaşımlarla Meme Kanserinin Radyoterapi ile Efektif Tedavisi”, Erciyes Üniversitesinden Doç. Dr. Ömer Aydın “Nanotıp Tabanlı Gen Tedavileri”, Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel “Laboratuvardan Hasta Başına/Hasta Başından Laboratuvara İki Yönlü Konsept ile Ürüne Giden Yol: Translasyonel Tıp”, CinnaGen firmasından Dr. Hasan Ersin Zeytin “Biyoteknolojik İlaçların Geleceği”, İzmir Tınaztepe Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Öztürk “Rekombinant Temelli Yöntemler Kullanılarak İlaç Geliştirilmesi”, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Nesrin Özören “BiyoteknolojideTriadik Patent Serüveni”, Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş “Potansiyel Pandemilere Hazırlık”, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinden Prof. Dr. Tanıl Kocagöz “Bilimi Ürüne Dönüştürmek” ve Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Filiz Koç “Nörolojik Hastalıklarda Yapay Zekâ Uygulamaları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Gıda ve Tarım Biyoteknolojisi oturumunda ise King Abdulaziz Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Tahsin Yılmaz “Gıda Biyoteknolojisinde Son Gelişmeler”, Pakmaya şirketinden Dr. Mustafa Türker “Maya Biyoteknolojisi: Potansiyel ve Uygulamalar”, Uludağ Üniversitesinden Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe “Fermantasyon Yöntemiyle Gıda Atıklarından Biyoaktif Bileşiklerin Geri Kazanımı”, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mecit Halil Öztop“Aerojellerin Gıdalarda Kullanım Alanları”, Ankara Üniversitesinden İsmail Akyol “Omiks Yaklaşımları ile Büyük Kapsamlı Moleküler Verilerin Elde Edilmesi”, Sabancı Üniversitesinden Dr. Stuart James Lucas “Tarımda Makro Ölçekli Sorunlara Yönelik Nano Ölçekli Uygulamalar”, Erciyes Üniversitesinden Doç. Dr. Özhan Şimşek “Tarımda Küresel İklim Değişikliği ve Biyoteknoloji”, Akdeniz Üniversitesinden Porf. Dr. Nedim Mutlu “Moleküler Markır ve CRISPR Destekli Bitki Islahı” ve Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Ramazan Alan “Bitki Türlerinde Yeni Çeşit Geliştirme Programlarında Kullanılabilecek Gametik Embriyogenesis Uygulamaları”başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Farklı üniversitelerden öğrenci ve akademisyenler, kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 300’ün üzerinde katılımcının faydalandığı etkinlik, konuşmacılara plaket takdimi ve kapanış konuşması ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.