İYİ Parti Şehit Aileleri İçin Harekete Geçti

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için kanun teklifi vereceğini söyledi.

İYİ Parti Şehit Aileleri İçin Harekete Geçti
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in depremzede ailesinin çadırda yaşadığına dikkat çekerek, şehit ailelerine barınma desteği sağlanması için kanun teklifi vereceğini söyledi.

Zorlu, Bilecik Belediyesi’nin İYİ Parti’ye geçmesi ardından başlayan
tartışmalara da yanıt verdi.
İYİ Parti Başkanlık Divanı, terörle mücadele gündemiyle toplandı. Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, toplantı sonrası kameraların karşısına geçti.
Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, PKK/KCK örgüt mensuplarının saldırısı sonucu ilk bilgilere göre 9 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını hatırlatan Zorlu; şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
“Türk milleti şehitlerini uğurlarken, kahraman Türk ordusu; PKK terör örgütüne karşı cansiperane mücadele veriyor.” diyen Zorlu, “Unutulmasın ki bu ordu; yılmaz Mete Han’ın, sarsılmaz Fatih’in, yıkılmaz Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusudur.

Türk devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünün, egemenliğinin cephedeki müdafii olan Türk ordusunun bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede onların yanında olmak, her Türk vatandaşının asli vazifesi ve vatan kahramanlarına ve kendisini var eden yüce milletimize borcudur.” şeklinde konuştu.
17 Nisan 2022’de başlayan Pençe-Kilit Harekatı çerçevesinde, Irak’ın kuzeyinde konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terörün kaynağında yok edebilmek için büyük bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Zorlu, harekâtın başlamasından bu yana toplam 805 teröristin etkisiz
hale getirildiğini ve korucular dahil olmak üzere 141 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu söyledi.
Irak’la 378, Suriye ile 911 kilometre sınır hattımız olduğuna dikkat çeken Zorlu, sınır hattının koruması ve terör yuvalarının ortadan kaldırılmasının, iç ve dış güvenlik açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
“Ancak son günlerde bölgede devam eden yoğun yağış sonrası oluşan sis ve puslu hava nedeniyle, bölgede görüş mesafesinin iki metrenin altına düşmesi ve havanın da kararmasından istifade eden hainlerin, bu üs bölgelerindeki yakın emniyet birimlerini hedef aldığı
görülmektedir.” diyen Zorlu, “Burada operasyonel olarak bir kusur ya da eksiklik var ise silahlı kuvvetlerimizin konuyla ilgili idari ve adli tahkikatı gerçekleştirerek bir an önce sonuçlandırmasını temenni ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerlerinden çıkan ileri teknolojiye sahip teçhizatlara dikkat çeken Zorlu, “Ele geçirilen mühimmatın boyutları, gerek dış desteğin gerekse Irak-Suriye hattındaki destek koridorunun çalışmaya devam ettiğini işaret etmektedir.” dedi.
“Gerekirse Şam’la görüşmeler başlatılmalı”
İYİ Parti olarak Irak’ın kuzeyindeki operasyonları desteklediklerini vurgulayan Zorlu, “Buradaki terör yataklarının ivedilikle kurutulmasını istiyoruz. Fakat PKK terör örgütü ile mücadelenin bir Suriye boyutu, bir de uluslararası desteği bulunmaktadır. Öyle ki bugün Irak’ın kuzeyindeki operasyonlara odaklanmış olsak da, stratejik tehdit Suriye’nin kuzeyinden gelmektedir.

Meseleyi sığınmacı tehlikesiyle bir arada değerlendirdiğimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletçiğinin kurulmaması için gerekli adımların atılması ve hatta gerekiyorsa bu bataklığa karşı Şam ile görüşmelerin başlatılması göz önünde bulundurulmalıdır.

“Terör belasının lojistik üssü bellidir”
Terörle mücadelenin uluslararası boyutuna değinen Zorlu, “Suriye-Irak hattında, terör örgütlerinin desteği ABD eliyle yönetilmektedir. Bu bakımdan Dışişleri Komisyonu’ndan geçmekle birlikte henüz TBMM’de, Genel Kurul’da oylanmamış olan İsveç’in NATO üyeliği bu mücadelemiz doğrultusunda değerlendirilmelidir. Böyle bir gidişatı ve vahameti gördüğümüz için komisyonda “hayır” oyu kullandık. Terör belasının üretim merkezi Kandil’in ise lojistik üssü bellidir. Dolayısıyla bugün terör örgütlerinin dış desteğiyle mücadeleden söz edenlerin
İsveç meselesinde, sırtının üstüne yatması kabul edilebilir değildir.” dedi.
İYİ Parti’den ortak bildiri talebi
Irak’ın kuzeyinden gelen şehit haberleri ardından Antalya’da gerçekleştirilmesi planlanan partisinin yerel seçim istişare kampını ve aday tanıtım toplantılarını iptal ettiklerini hatırlatan Zorlu, “Genel Başkanımızın kararı doğrultusunda ortak bir bildiri yayınlanması için TBMM’de girişimde bulunduk. Ayrıca bir de genel görüşme açılarak Milli Savunma ve Dışişleri Bakanları’nın Meclis’i bilgilendirmesini talep ettik. Bu adımlardan ilki, milletçe teröre karşı birlikte mücadelemizi sağlamaya yönelikken; ikincisi, bir eksiklik var ise onun irdelenmesi ve
daha etkin mücadeleyi gerçekleştirebilmeye yöneliktir.” açıklamasını yaptı.,
Askeri hastaneleri yeniden açın çağrısı
Askeri hastanelerin yeniden açılması gerektiğine işaret eden Zorlu, “Bakın bu çağrımız sadece bugün için de değildir. Ülkemiz, başta güneyimizde olmak üzere coğrafi olarak bir ateş çemberindedir. Böylesi bir süreçte konvansiyonel mücadelenin her alanda hazırlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Askeri sağlık sistemi birçok yönüyle dinamik bir zincirdir.

Askeri disiplin, rehabilitasyon ve anlık müdahale bakımından alternatifi olmayan bir sistemdir. Üstelik istihbarata karşı koyma stratejisi ve askeri mahremiyet bakımından da bir zorunluluktur. Burada
birtakım eksiklikler varsa bunları giderebiliriz, ancak bugün kapalı tutulması kabul edilebilir değildir. Hala neden bu inat sürdürülüyor anlamak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu kaydeden Zorlu, “Gerek Mehmetçiğimizin bizler için anlamı, gerekse sosyal devlet anlayışımız gereği onların geride bıraktığı ailelerine layıkıyla sahip çıkmak durumundayız. Elbette bu konuda bazı haklar geçmişten bugüne verilmiştir. Farklı iktidarlar döneminde bazı eklemeler de yapılmıştır. Ancak bugün bir şehit ailesinin aldığı maaş 11.858 liradır. Bazı aileler oransal olarak bunun daha da azını almaktadır. Açlık sınırı altındaki
bu maaş kabul edilebilir değildir. Ocak ayından geçerli olmak üzere şehit yakını maaşlarının en düşük memur maaş düzeyine taşınmasını teklif etmiştik.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.