İzmir Barosundan basın açıklaması

Avukatların mesleğini yaparken uğradığı şiddet nedeniyle İzmir Barosu tarafından protesto gösterisi ve basın açıklaması yapıldı.

İzmir Barosundan basın açıklaması
Yayınlama: 31.01.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Avukatların mesleğini yaparken uğradığı şiddet nedeniyle İzmir Barosu tarafından protesto gösterisi ve basın açıklaması yapıldı. İzmir Adliyesinde bulunan Baro Birimi önünde bir araya gelen avukatlar, alkış ve sloganlarla İzmir Adliyesi önüne gelerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran’ın okuduğu açıklamada “Biliyoruz ki bu şiddet; avukatı düşmanlaştıran, itibarsızlaştıran bir politikanın ürünü ve bunu ancak sesimizi yükselterek, yılmadan mücadele ederek durdurabiliriz.” denildi. Avukatların davaların tarafı olmadığı hatırlatılan açıklamada “Cezasızlık politikalarından güç alan şiddeti önlemek için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması ve yargının sac ayağı olan savunmanın da etkin bir şekilde korunması taleplerimizi yılmadan dile getirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Not : Değerli okurlarımız yeni veb sitemiz ilkgunhaber.com.tr adresini’de ziyaret edebilirsiniz

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.